Филмът за дядо Добри ще се бори за Оскар

"Тихият Ангел" е документален разказ за живота и делото на Добре Добрев

Филмът за дядо Добри ще се бори за Оскар | StandartNews.com

Документалната филмова лента - ''Тихият Ангел'', пожъна голям успех сред българските зрители. Филмът беше представен в дълга версия на премиера през декември в зала 1 на НДК, а съвсем скоро, в навечерието на Възкресение Христово, bTV излъчи и телевизионната версия на лентата.

,,Тихият Ангел“ е документален разказ за живота и делото на Добре Добрев, известен сред хората като дядо Добри. Разпознаваем от мнозина като: „Най-смиреният човек на света“  или  „Светецът от Байлово“. Добре е надживял две световни войни, смените на политическите режими, както и страстите на новото време.

Филмът е вдъхновяваща, истинска история за силната вяра  и себеотдадеността.

Неди Джон Крос и екипът му обявиха, че имат намерение да представят лентата на редица международни филмови фестивали, като крайната цел е номинация за ''Оскар'' в категорията за документален филм. Toва може да се осъществи, само при условие, че филмът получи подкрепа за номинация и от българската държава.

Историята на дядо Добри е изключителна. Хората, които са имали щастието да се докоснат до него, са променили битието си завинаги. Неговият пример трябва да бъде споделен със света и именно това е амбицията на екипа.

Припомняме ви, че през декември миналата година „Тихият Ангел“, беше отличен като най-добър документален филм в рамките на “United Film Festival“ в Лос Анджелис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай