Ето как ще раздават Златните глобуси

Без публика и без излъчване по телевизията

Ето как ще раздават Златните глобуси | StandartNews.com

Въвлечени в полемика и заплашени от бойкот от страна на развлекателната индустрия, организаторите на церемонията за наградите Златен глобус решиха да запазят провеждането й в неделя, но без публика и без излъчване по телевизията, предаде Франс прес.

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която е журито на тези награди, е мишена от месеци на обвинения в расизъм, сексизъм, тормоз и корупция.

Вечерта на връчването на Златните глобуси обикновено поставя началото на кинонаградите в САЩ и привлича каймака на холивудското общество. Но тази година звездите се отказват да присъстват на събитието и телевизия Ен Би Си обяви, че отказва да го излъчва.

Това няма да попречи на Асоциацията да процедира все едно, че нищо не се е случило. Наградите ще се връчват в хотел Бевърли хилс и ще се изтъкне и филантропското дело на Асоциацията, която в последните 25 години е дарила над 50 милиона долара на различни благотворителни организации, подчертават организаторите на церемонията в свое изявление. В него Асоциацията казва, че публика няма да има заради епидемиологичната ситуация, по-специално варианта Омикрон.

Асоциацията на чуждестранната преса вече обяви и реформи, по-специално набиране на нови членове с цел по-добро представяне на малцинствата в нея. Но критици твърдят, че реформите не са достатъчни. Том Круз върна трите си награди, а студията Уорнър Брос, Нетфликс и Амазон обявиха, че няма да работят с нея, докато не се направят значителни промени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай