Екранизират аферата Уайнстийн

Снимките започват през лятото

Екранизират аферата Уайнстийн | StandartNews.com

През лятото започват снимките на първата холивудска продукция, посветена на скандала с бившия продуцент Харви Уайнстийн, предаде Асошиейтед прес, като цитира съобщение на "Юнивърсал пикчърс". Филмът "Тя каза" е по едноименната книга от 2019 г. за разследването на в."Ню Йорк таймс" за обвиненията в сексуални посегателства от страна на Уайнстийн.

Кери Мълиган и Зои Казан са във финална фаза на преговорите да изпълнят ролите на журналистките Меган Тоухи и Джоди Кантър, авторки на книгата и лауреатки на награда "Пулицър" за статиите си от октомври 2017 г. В тях те разкриха аферата с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, обвинен от близо сто жени от шоу бизнеса в сексуални посегателства, извършвани в продължение на години.

Уайнстийн, който отрича да е влизал в сексуални отношения без съгласието на другата страна, бе осъден в Ню Йорк през март миналата година на 23 години затвор за изнасилване и сексуални посегателства срещу две жени. Той обжалва присъдата и настоява за нов процес, като същевременно в Лос Анджелис е заведено друго дело по подобни обвинения срещу него.

Скандалът с един от най-влиятелните някога продуценти в Холивуд бе представен в няколко документални филми и вдъхнови игрални филми и тв предавания, но продукцията "Тя каза" ще е първият игрален филм, основан на обвиненията срещу продуцента. Режисьор ще е германката Мария Шрейдер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай