ДНК на фотографите в изложба на Людмила Капитанова

Специален гост в първата изложба на фотографката е Роберто Паци

ДНК на фотографите в изложба на Людмила Капитанова | StandartNews.com

Фотографката Людмила Капитанова представя екзотични снимки от цял свят в първата си самостоятелна изложба „Светът през моя обектив“. В галерията на „Оборище 5“ до 21 май могат да бъдат разгледани, уловените от нейния обектив подножия на Еверест и Килиманджаро, пустини на Африка и живописни реки из Азия. Людмила е носител на титлата „мастер“, последната преди най-високата „гуру“ титла в световната игра-конкурс GuruShots. Едва 50 снимки достигат до финал на тази популярна игра, но успехът им отваря път към специализираните галерии.

Така през април фотография на Людмила Капитанова е показана на изложба в Берлин. Специален гост в първата изложба на фотографката е Роберто Паци – автор на седем фотографски книги, публикувал свои снимки в National Geographic и собственик на две галерии в Палма де Майорка и Сингапур.

Роберто също участва с няколко фотографии в изложбата „Светът през моя обектив“, макар с Людмила да се познават от съвсем скоро. Италианският фотограф дори я покани на предстоящата си експедиция в Иран. Повече за съвместния им поглед върху фотографията и за това какъв е светът през обектива на Людмила Капитанова и Роберто Паци чуйте в интервюто с фотографите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай