Дензъл Уошингтън - № 1 на XXI век

„Ню Йорк таймс“ пусна топ 25 на най-добрите актьори

Дензъл Уошингтън - № 1 на XXI век | StandartNews.com

„Ню Йорк таймс“ обяви Дензъл Уошингтън за № 1 на XXI век. Световноизвестната медия   тиражира своята класация за 25-те най-добри актьори на столетието с уговорката, че тя е напълно субективна и дори скандална заради „известни пропуски“.  Кинокритиците на „Ню Йорк таймс“ наричат Уошингтън „титан на екрана, който е еднакво силен и като герой на Шекспир, и като злодей, и като обикновено момче“.  

Дензъл Уошингтън е уникален, потвърждава и Димитър Маринов, който партнира на мега звездата в следващия си филм с режисьор Джон Лий Ханкок по действителен случай, базиран върху файлове на ФБР за серийния убиец на жени Рамирес, митична фигура в подземния свят на Ел Ей. „Имам общи сцени с Дензъл, който е детективът, тръгнал по следите на Рамирес. Но в момента, в който влезе в образ, вече не е той - няма как да се общува по какъвто и да е повод. Налага специален протокол: не позволява да се обръщаш директно към него. Това е разрешено само на режисьора. А след финала на всеки епизод Дензъл влиза в лимузината си, шофьорът му обикаля наоколо за известно време и след това работата продължава“, разказва българинът  в Холивуд.

На почетната втора позиция в списъка на „Ню Йорк таймс“ е прочутата французойка Изабел Юпер, а на трето място е собственикът на три Оскара за главни роли Даниел Дей-Люис. Петицата на лидерите затварят Киану Рийвз и Никол Кидман, прочута със своя фанатичен работохолизъм.

В листа са още корейските актьори Ким Мин-хи и Сон Кан-хо („Паразит“), изключителният италианец Тони Сервило от „Великата красота“, Виола Дейвис от „Южнячки“, Сирша Ронан от „Малки жени“, Хоакин Финикс. Последните трима са Соня Брага, Махершала Али и Гаел  Гарсиа Бернал. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай