Дани Милев спечели конкурса „Бургас и морето“.

Общо 12 песни- финалисти прозвучаха в 37-то издание на конкурса, който приключи снощи в летния театър на Бургас

Дани Милев спечели конкурса „Бургас и морето“. | StandartNews.com

     Дани Милев спечели конкурса „Бургас и морето“ с авторската си песен „Това си ти“ . Текстът е на неговата съпруга Катерина Бакларова. Общо 12 песни- финалисти прозвучаха в 37-то издание на конкурса, който приключи снощи в летния театър на Бургас.

 „За първи път вземам първа награда като солов изпълнител, затова съм много радостен. Правя музика, която ми харесва, без да се съобразявам с модните неща. Когато емоцията е истинска – хората го усещат. Фестивалът е чудесно място за правене на нови песни и прекрасен празник за града", каза щастливият победител пред БНР-Бургас. 

Второто място журито отсъди на песента "Тръгваш ли?" в изпълнение и по текст на Мина Пенкова и музика на Цанислав Петков. На трето място остана предварително сочената за фаворит  песен "Тоя влак за Бургас" на композитора Руслан Карагьозов по стихове на Христо Фотев, изпълнена чудесно от Георги Дюлгеров.  С най-мното гласове от зрителите песен на публиката стана "Мечтай, море!", изпълнена от младия Александър Томов по текст на айтоската поетеса Татяна Йотова и музика на Мартин Антонов. 

 Тазгодишното издание на конкурса ще се запомни с участието на повече млади изпълнители, непознати на широката публика, и избора на предимно балади в селекцията на песните финалисти.
  Истинска наслада за публиката бе рециталът с песни по текстове на незбавимата бургаска поетеса Петя Дубарова, рано напуснала този свят. В него участваха някои най-големите български естрадни звезди - дует „Ритон“ , Нели Рангелова, Кичка Бодурова, Роси Кирилова, Росица Борджиева, Ваня Костова. 

Фото  БНР - Бургас

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай