БГ класики за Георгьовден

„Зарево над Драва“ и „Тримата от запаса“ са хитовете за националния празник

БГ класики за Георгьовден | StandartNews.com

БНТ 2 върти поредица от зрелищни ленти в седмицата от 4 май. Четирима герои и четири различни съдби във всяка серия на филма „Бягство“ - началото е във вторник, 5 май, от 22 часа. Военната драма „Зарево над Драва“ е на 6 май от 12, 30 часа и в събота от 15, 25. На Гергьовден гледаме и класиката „Тримата от запаса“ на Зако Хеския от 18, 15 часа с Георги Парцалев, Никола Анастасов и Кирил Господинов. От 22 часа започва копродукцията „Кербала“ - за героизма на българските и полски военни в Ирак. В главната роля – Христо Живков.  

Екранизации по романи на Джейн Остин за живота на английската аристокрация гледаме  през уикенда - в събота от 22, 30 часа е „Абатство Нортингър“, в неделя от 22, 40 часа - „Любов и приятелство“. Поредицата „Черно-бяло кино“ предлага „Хроника на чувствата“ на Любомир Шарланджиев в неделя от 16, 05 часа.

Документалните ленти на БНТ2 са не по-малко интересни. Как е устроена Вселената може да разберете от понеделник до четвъртък от 20 часа. Разходка до рожденото място на копринатата очаква познавачите в поредния епизод на „Пътешествия“ във вторник от 21, 30 часа. На Гергьовден ще научите повече за „Бойните маршове на България“ от 9, 30 часа, а „Клокотница – битката за клокочещата вода“ е от от 15, 45 часа. Кой е стратегическият център на Военновъздушните сили на САЩ през Втората световна война ще разберете от филма „Летище „Санта Мария“ в петък от 18, 50 часа. В събота Хаджи Димитър и Стефан Караджа оживяват в „Поклонници на свободата“ от 17,30 часа.

За най-малките зрители от 16, 15 часа от понеделник до петък са невероятните приключения и поучителни истории с детския куклен сериал „Бърколино“. Борци и шахматисти продължават да мерят сили в „Рицарят на бялата дама“ в събота и неделя от 9, 30 часа и 7, 55 часа. За  любителите на куклите е приказката „Вълкът и седемте джуджета“, разказана от актьорите от Държавния куклен театър - Варна в събота от 9,20 часа.

Меломаните на Гергьовден да очакват „Парад на военните духови оркестри“ от 13, 55 часа. А от 20 часа е патриотичният концерт „25 години с песните на Илия Луков“. Неделният ден е за Софийската филхармония, която ще изпълни Симфония №6 – патетична на Чайковски от 14 часа. От 20 часа е оперният шедьовър на Франческо Чилеа „Адриана Лукуврьор“, в чиято роля е невероятната Райна Кабаиванска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай