Бакалова с номинация и от Гилдията на актьорите

Българката се бори в категорията за най-добра поддържаща роля

Бакалова с номинация и от Гилдията на актьорите | StandartNews.com

Гилдията на актьорите ще раздаде годишните си награди, сред претендентите за които е българката Мария Бакалова, съобщават Асошиейтед прес и "Варайъти", цитирани от БТА.

Продукциите "Петима от една кръв", "Ма Рейни: Майката на блуса", "Минари", "Една нощ в Маями" и "Процесът срещу Чикаго 7" са номинирани за водещата награда на професионалната организация за най-добър актьорски състав във филм.

Призът за най-добра актриса ще си оспорват Ейми Адамс за "Елегия Хилбили", Вайола Дейвис за "Ма Рейни: Майката на блуса", Ванеса Кърби за "Да намериш отново себе си", Франсис Макдорманд за "Земя на номади" и Кери Мълиган за "Момиче с потенциал".

Носителят на отличието за най-добър актьор ще бъде избран измежду Риз Ахмед за "Без звуци в живота", Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", Антъни Хопкинс за "Бащата", Гари Олдман за "Манк" и Стивън Юн за "Минари".

Българката Мария Бакалова е с номинация за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в "Борат 2". Останалите претендентки за наградата са Глен Клоуз за "Елегия Хилбили", Оливия Колман за "Бащата", Юн Ю-джун за "Минари" и Хелена Ценгел за "Новини от света".

В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля са номинирани Чадуик Боузман за "Петима от една кръв", Саша Барън Коен за "Процесът срещу Чикаго 7", Даниел Калуя за "Юда и черният месия", Джаред Лето за "Малките детайли" и Лесли Одъм младши за "Една нощ в Маями".

С номинации за най-добър каскадьорски състав са филмите "Петима от една кръв", "Мулан", "Новини от света", "Процесът срещу Чикаго 7" и "Жената чудо 1984".

Поредиците "Обадете се на Сол", "Бриджъртън", "Короната", "Страната на Лъвкрафт" и "Озарк" са с номинации за водещата награда на Гилдията на актьорите за най-добър актьорски състав в телевизионен драматичен сериал.

Номинираните продукции за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал са "Мъртъв за мен", "Стюардесата", "Велика", "Шитс Крийк" и "Тед Ласо".

Претендентките за приза за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал са Джилиан Андерсън за "Короната", Оливия Колман за "Короната", Ема Корин за "Короната", Джулия Гарнър за "Озарк" и Лора Лини за "Озарк".

Наградата за най-добър актьор в телевизионен драматичен сериал ще си оспорват Джейсън Бейтман за "Озарк", Стърлинг Браун за "Това сме ние", Джош О'Конър за "Короната", Боб Одънкърк за "Обадете се на Сол" и Реге-Жан Пейдж за "Бриджъртън".

С номинации за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал са Кристина Апългейт за "Мъртъв за мен", Линда Карделини за "Мъртъв за мен", Кейли Куоко за "Стюардесата", Ани Мърфи за "Шитс Крийк" и Катрин О'Хара за "Шитс Крийк".

В категорията за най-добър актьор в телевизионен комедиен сериал ще се съревновават Никълъс Холт за "Велика", Дан Леви за "Шитс Крийк", Юджин Леви за "Шитс Крийк", Джейсън Съдейкис за "Тед Ласо" и Рами Юсеф за "Рами".

Носителката на наградата за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал ще бъде избрана измежду Кейт Бланшет за "Мисис Америка", Микаела Коел за "Мога да те унищожа", Никол Кидман за "Отмяната", Аня Тейлър-Джой за "Гамбитът на кралицата" и Кери Уошингтън за "Малки пожари навсякъде".

С номинации за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал са Бил Кемп за "Гамбитът на кралицата",

Давийд Дигс за "Хамилтън", Хю Грант за "Отмяната", Итън Хоук за "The Good Lord Bird" и Марк Ръфало за "Дотолкова съм сигурен".

В категорията за най-добър телевизионен каскадьорски състав са номинирани поредиците "Момчетата", "Кобра Кай", "Страната на Лъвкрафт", "Мандалорианецът" и "Западен свят".

Наградите на актьорската гилдия се смятат за солиден индикатор за успех на "Оскар"-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

Церемонията за наградите на Гилдията на актьорите трябваше да се състои на 14 март, но беше пренасрочена за 4 април, за да не съвпадне с шоуто за водещите музикални отличия "Грами".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай