Ален Делон получи мозъчен удар, възстановява се

Делон е получил и мозъчен кръвоизлив, но състоянието му е стабилно

Ален Делон получи мозъчен удар, възстановява се | StandartNews.com

Френската кинолегенда Ален Делон е получил удар и се възстановява в швейцарска болница. Новината беше съобщена от най-големия му син, предаде БНТ.

Делон е получил и мозъчен кръвоизлив, но състоянието му е стабилно. Това е станало преди няколко седмици, но семейството на актьора е успяло да запази новината за здравословното му състояние в тайна.

По думите на Антъни Делон, лекарите са го информирали, че жизнените функции на баща му са "перфектни", а състоянието му е стабилно.

От изявлението на Антъни Делон става ясно, че инсултът е повалил звездата на френското кино преди около месец, но близките му са успяли да запазят състоянието му в тайна.

"Той претърпя операция в парижка болницата, където прекара три седмици в интензивното отделение. Край него бяхме всички - аз, сестра ми, брат ми и моята майка Натали", допълни 54-годишният Антъни Делон.

От парижката болница, Ален Делон е бил прехвърлен в швейцарска клиника, където възстановяването му продължава.

С него е дъщеря му Анушка, който информира семейството за прогреса на звездата.

В средата на юни 83-годишният Делон бе откаран в американската болница в парижкото предградие Ньой сюр Сен. Тогава бе обявено, че актьорът е в лечебното заведение поради зачестили пристъпи на мигрена.

Семейството на Ален Делон е успяло да запази новината за здравословното му състояние в тайна няколко седмици, съобщи БНТ. През това време той се е лекувал в болница в Париж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай