Ален Делон на 85. Десет от любимите му фрази

Всичко е фалш и пари, хората не държат на думата си

Ален Делон на 85. Десет от любимите му фрази | StandartNews.com

 

Великият Ален Делон днес става на 85 години. Освен киноактьор, той е и певец, кинорежисьор, киносценарист и кинопродуцент. Носител е на наградата „Сезар“ за най-добра мъжка роля във филма „Нашата история“ през 1985 г. Кавалер е на Ордена на почетния легион през 1991 г.

Кариерата му започва през 1957 г. Той е сред най-популярните актьори във френското кино, най-популярните му филми са: „Под яркото слънце“, „Роко и неговите братя“, „Гепардът“, „Борсалино“ и „Шокова терапия“. Работи с много известни режисьори, включително Лукино Висконти, Жан-Люк Годар, Жан-Пиер Мелвил, Микеланджело Антониони и Луи Мал. Новият век той посреща със швейцарско гражданство.

Дори и на преклонна възраст, Ален Делон си остава мъжа, по когото въздишат поколения жени от цял свят. Ето и едни от известните му фрази:

„Имам много кандидатки, но нито една от тях не ми допада, за да приключа с нея живота си. Бих могъл да се оженя за жена, която е готова да ме придружи до края на дните ми". 

„Има създания, които наистина мразя. Всичко е фалш, всичко е подменено. Няма уважение към дадената дума. Важни са само парите“.

„Знам, че ще напусна този свят, без да ми е мъчно за него!"

„Животът не ми носи кой знае какво. Всичко съм видял, всичко съм изпитал. Но най вече мразя сегашната епоха. Повръща ми се от нея!"

„Правя добре три неща – работата си, глупости и деца“.

„Първоначално отказах да отида в Холивуд,  защото не ми се напускаше Франция. Пък и бях убеден, че рано или късно Холивуд отново ще ме моли да отида.”

„Аз не съм звезда. Аз съм актьор. Години наред се боря хората да спрат да ме виждат като едно красиво лице“.

„Да обичаш е най-хубавото нещо на света. А повярвайте ми, аз съм видял и най-хубавите неща, и най-лошите“.

„Жените наистина са чудо на природата“.

„Ако наистина съм звезда, благодаря само на публиката“

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай