Продават невидимо изкуство в САЩ

Продават невидимо изкуство в САЩ | StandartNews.com

Ню Йорк. Може ли невидима картина да бъде изложена в галерия и да се продава. Американската художничка Лана Нюсторм отговаря положително на тези въпроси. Преди дни тя изложи своето "невидимо изкуство" в нюйоркската галерия „Шулберг".

Множество ентусиасти присъстваха на откриването на изложбата и оцениха по достойнство "картините" и "скулпторите" на 27-годишната художничка.

„Фактът, че не можете да видите една творба, не означава, че не съм работила часове наред над създаването й", обяснява Нюсторм. Тя твърди, че изкуството е въпрос на въображение и има за цел публиката да си взаимодейства с него.

„Когато тя описва това, което не можем да видим, вие започвате да разбирате защо едно от нейните невидими произведения могат да донесат повече от един милион долара", разказва Пол Руни, агент на художничката, който твърди, че тя може да се превърне в най-влиятелния художник на нашето време.

Руни е категоричен, че колекционери предлагат луди пари за невидимите творби в „Шулберг".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Сериозно ли, Стандарт?
преди 2 седмици

Сериозно ли, Стандарт? Точно с 20 секунди търсене се открива оригиналната снимка с картини на стените? Текста, пък идва от едно сатирично радиопредаване. Пак да питам. Сериозно ли си мислите, че това може да е журналистика. https://www.reuters.com/article/idUSL2N2O52U9/

Откажи