Структури на БСП от цялата страна заявиха подкрепа за Радев

Социалистите излязоха с куп декларации в подкрепа на президента

Структури на БСП от цялата страна заявиха подкрепа за Радев | StandartNews.com

Структури на БСП от цялата страна и кметове на левицата излязоха с декларации в подкрепа на президентската двойка Радев – Йотова.

„Призоваваме към активност всички наши членове и симпатизанти. Позицията на БСП е ясна и категорична – изразяваме нашата безрезервна подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова”, се казва в декларация на бургаски социалисти.

Изпълнителното бюро на БСП във Велико Търново също прие позиция в подкрепа на кандидат-президентската двойка. В нея се посочва, че великотърновските социалисти са първите в страната, които са подкрепили на общинска конференция Радев, при това още през януари. В позицията се казва още, че при последния цикъл събрания на основните партийни организации Радев и Йотова са били единствена номинация в цялата община.

„С тях започна нов етап в политическия живот на България! Затова и ние на 21.11.2021 г. ще отидем до избирателните секции и ще ги подкрепим!”, заявяват социалистите от общините Девин, Борино и Чепеларе.

Подобна е декларацията и на БСП – Габрово. В нея се казва, че членовете застават твърдо зад Радев и Йотова. С декларации в тяхна подкрепа излязоха и социалистите от Стара Загора, Перник, Нови пазар, Нова загора и други общини от цялата страна.

В началото на седмицата призив разпространиха и групата евродепутати от БСП/ПЕС, както и Изпълнителното бюро на БСП в София. Според тях „България има нужда от президент с доказани принципи и чувство за дълг”, какъвто е Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай