Румен Радев: Няма да ви предадем! С Вас сме!

Заедно с вас ние успяхме! Благодарим за подкрепата!

Румен Радев: Няма да ви предадем! С Вас сме! | StandartNews.com

Благодарим за подкрепата

Изминаха пет изключително трудни години. Президентската институция беше подложена на обсада, на ежедневни атаки и клевети. Но ние не само устояхме, а превърнахме президентската институция в единствения стълб на стабилност и държавност. Заедно с вас ние успяхме! Благодарим за подкрепата!

Страната може да се управлява без рекет

Служебното правителство показа, че страната може да се управлява без рекет, без насаждане на страх и манипулации, без кражби. Може да се управлява прозрачно, отчетно и отговорно, с мисъл за българите. И тези резултати се виждат. За първи път от 12 години бяха актуализирани пенсиите. Предприеха се от рано мерки за укрепване на здравната система, за защита на икономиката, за защита на хората.

В центъра на всичко са българите

Центърът на новата политика са хората. За първи път се обръща основно внимание на българите. Тази политика продължава в новия План за възстановяване и устойчивост, където ще дойдат милиарди от Европа. Така беше преработен, че в центъра на всичко да бъдат българите.

Трябва да има справедливост и възмездие

Имаме нужда от отговорно управление, което отново да постави в центъра българските граждани. За да се случи, ние всички трябва да гласуваме на 14 ноември масово и отговорно. Изключително важно е какъв парламент ще изберем. България е парламентарна република и ние се нуждаем от демократично мнозинство, което да има воля за промени, воля за реформи, което най-сетне да гласува важни законови промени. Една от най-важните промени това е съдебната реформа. Виждате какви безобразия, какви кражби се извършват. Виждате къде са отивали парите. Трябва да има справедливост и възмездие. Категорично трябва да направим така, че за кражбите да има ясна отговорност.

 

Силна и независима президентска институция

България има нужда от силна и независима президентска институция, която да не се кланя на силните на деня, която да не обслужва олигархични и тясно партийни интереси, която да отстоява достойнството и бъдещето на хората.Така, както го правим до сега с Илияна  Йотова, независимо от това на какъв силен натиск и провокации бяхме подложени.От президентската институция ще зависи в огромна степен дали статуквото и олигархията, които се просмукаха на всички нива в държавата и продължават да задушават обществото ни с огромните окрадени средства, ще получат чрез следващия президент легитимация, опрощаване и ще се връщат обратно във властта, или ще отидат завинаги в историята.

Искаме младите да разгръщат таланта си в България

Трябва да отпушим нашия потенциал като държава, нашето развитие като държава с ясни амбиции, модерно образование, здравеопазване, с качествена инфраструктура, със сигурност за всеки гражданин.Държава, в която всеки, който полага труд, получава справедливо заплащане, възрастните хора да водят достоен живот. Нашите млади хора да могат да разгръщат таланта си тук, в България. Ето това искаме ние! Показахме, че можем и сме убедени, че ще го постигнем заедно с вас.

България е една и не трябва да я делим

България е една и не трябва да я делим. Не можем да допускаме да има по-бедни и по-богати и бързоразвиващи се региони. Ще продължим да работим за преодоляването на това огромно несъответствие.

 

ВИЖ ОЩЕ: Целуната от слънцето

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай