Радев се ядоса. Защо?

Всеки проблем със служебното правителство се пренася върху президентската кампания, каза президентът

Радев се ядоса. Защо? | StandartNews.com

Всеки проблем със служебното правителство се пренася върху президентската кампания. Това свое възмущение изрази президентът Румен Радев пред журналисти тази вечер. Държавният глава участва в откриването на изложбата "Съкровищата на държавните архиви".

„Явно това е част от играта. Явно така са решили и толкова могат“, допълни Радев. Той заяви, че вижда конкуренция във всички кандидати за "Дондуков" 2. „Не деля кандидатите за президент по никакви признаци“, подчерта той.

Във всеки кандидат виждам сериозен опонент. Разчитам на подкрепата на всички българи, коментира още президентът пред медиите.

На въпрос дали ще влезе в дебат с конкурентите си, Радев отговори: "Направете списък с всички, които желаят и ще участвам, но имам и друга работа".

Попитан защо е подкрепил Кирил Петков искайки от КС да прекрати конституционното дело по казуса с двойното му гражданство президентът заяви: "Как разбирате, че го подкрепям?! Това е правен казус и няма общо с личността Кирил Петков.".

Радев отбеляза, че е изненадан, че името на Николай Младенов фигурира в досиетата „Пандора“, като посочи, че няма друга информация, освен тази вече оповестена в медиите. „Службите са длъжни да предоставят информация и очаквам такава“, допълни той.

Според него ще излизат още имена на българи по досиетата „Пандора“. Президентът помоли да се прави разлика между хора, които вземат държавни постове и такива от бизнеса.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай