Радев: ГЕРБ правят избори като Бай Ганьо

Двамата пиха чай с хората и изкачиха Черни връх

Радев: ГЕРБ правят избори като Бай Ганьо | StandartNews.com

Кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова откри предизборната си кампания с изкачване на Черни връх. Походът стартира от хижа "Алеко" на Витоша и на хижата се събраха десетки хора, които също се включиха в изкачването.

Президентът разговаря с тях, снима се и всички заедно пиха чай. 

"Искам да се обърна към всички граждани, които са тук и да им благодаря", заяви пред журналистите Румен Радев.

"Това е един поход, който ще е за по-справдлива и добра България. Избрали сме хижа "Алеко", защото Алеко Константинов е автор, който повече от век вдъхновява българите. Всички знаем тъжната история как неговият най-известен герой го убива. Време е да поемем към върха и да не позволяваме повече Бай Ганьовците да убиват своите автори. Българската планина е много красива и вдъхновяваща. Спортът е нещо прекрасно. Нека потегляме. Ние сме с вас", обърна се Радев към хората. "Алеко Константинов се бореше точно с тези пороци, с които се борим и ние - корупция, предателство, малодушие", добави от своя страна Илияна Йотова.

"Неговите разкази са писани все едно за нашето време. Ако четете как Бай Ганьо прави избори, ще видите, че това е все едно ГЕРБ да правят избори. Днес също така е Свтовният ден за борба с бедността и ние не сме го избрали случайно за откриване на предизборната си кампания. Нашата цел и задача е да работим за една България, в която няма корупция и бедност. Това са двете причини да организираме този поход точно от хижа "Алеко", каза още Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай