ПП МИР: Рестарт на икономическия, социалния и политическия живот

Симеон Славчев: Идеологията на МИР е идеологията на свободата и справедливостта

ПП МИР: Рестарт на икономическия, социалния и политическия живот | StandartNews.com

Симеон Славчев: Партия МИР предлага икономическият, социалният и политическият живот в България да се изградят наново

Визитка:

Симеон Славчев е роден на 14 юни 1978 г. в град Варна. Средното си образование завършва в 34-то СОУ „Стою Шишков“ в гр. София с профил история, литература и философия. Висшето си образование завършва в Технически университет – София и е инженер-магистър по „Индустриален мениджмънт“. Завършил е „Академия за социална политика“ на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по „Управленски умения“. Специализирал е „Политически мениджмънт“ в Българското училище за политика към Нов български университет. Има над 15 години управленски опит, като мениджър и управител на фирми и ръководител на проекти. През 2015 г. е избран за общински съветник в София и в мандат 2015-2019 г. е един от най-активните общински съветници в столицата. Учредител и председател на политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие). Водач на листите на партия МИР за народни представители в 23 многомандатен избирателен район София и във Варна.

Г-н Славчев, какво отличава партия МИР от останалите партии?

На първо място партия МИР предлага смяна на сега действащия модел в България, известен като „План на Ран–Ът“ с доказания и действащ  немски модел за социално-пазарно стопанство с регулиращата макро-икономическа роля на държавата. Този план е известен като „Плана на проф. Лудвиг Ерхард“ и е направил чудо, вдигайки икономически, социално и индустриално Германия на крака след нейния крах по време и след Втората световна война. На практика партия МИР предлага социално-пазарното стопанство да стане икономическа основа на българското общество и сме убедени, че чрез него България по примера на Германия ще стане силна социална и индустриална държава. Всъщност самата идеология на партия МИР коренно се различава от всички останали политически партии. Идеологията на МИР е идеологията на свободата и справедливостта, интелектуално обезпечаваща изграждането на такова общество, в което тези две висши ценности са реално гарантирани за всеки български гражданин.

Защо предлагате социално-пазарно стопанство за икономическа основа на българското общество?

България страда днес от повсеместна корупция, а българското общество се раздира от разпределителни конфликти. Милиони българи страдат от немотия. В същото време нашата пазарна икономика не работи на пълен капацитет. От партия МИР считаме, че само балансираното и едновременно действие на структуроопределящите принципи за свобода и справедливост в едно общество могат да решат този въпрос. Това може да се постигнем чрез промени в Конституцията и законите, чрез нова управленска структура, чрез издигане ролята на етиката в отношенията, както и чрез въвеждането на социално-пазарното стопанство. Неговата същност се състои от съединяване на принципа на свобода на пазарите с принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Предлагаме социално-пазарно стопанство за икономическа основа на българското общество, защото е доказана практика, която е единствената адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Предлагаме икономическият, социалният и политическият живот в България да се изградят наново, както и да се приеме Закон за социалното изравняване. Най-общо казано концепцията е всеки работлив българин да бъде благосъстоятелен, т.е. достойно съществуване на всеки. Всички тези наши предложения всъщност са в основата на един нов и морален вариант на социално-пазарно стопанство, който ще създаде истинска средна класа в България. Така няма да има социални напрежения, протести, войни, ще има свобода и справедливост и уникален баланс между тях.

Кои са основните приоритети на партия МИР?

Крайно време е обществения интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. Именно за това партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза и ще направят българския народ проспериращ и щастлив. Петте приоритета са на първо място работеща и ефективна икономика, на второ място излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. Четвъртият приоритет е реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство, а петия приоритет, който предлагаме е балансирана външна политика.

Какво за вас означава балансирана външна политика и как ще я постигнете?

България може да защитава националния си интерес само, ако стои на равни разстояния от всички големи сили, т.е., ако има балансирана външна политика. Ако си представим външната политика на България като равностранен триъгълник, в чиито ъгли стоят Брюксел, Вашингтон и Москва, то България трябва да стои винаги по средата и да не скъсява или отдалечава разстоянието от нито една от страните. Това на практика е балансираната външна политика и реална защита на националния интерес на България. За постигане на тези цели партия МИР подава ръка на всеки, който е загрижен за морала, интелекта и развитието на българската нация и за това призовавам всички български граждани както в България, така и извън нея, да се включат и допринесат лично със своя Морал, Инициативност и Родолюбие за възраждането на българската държава. Българската история е доказала, че само когато е единен българския народ успява и това е и каузата на партия МИР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай