Манолова с подробности за споразумението с Кирил Петков

Ще залегнат приоритети на всяка една от формациите, заяви лидерът на ИБГНИ

Манолова с подробности за споразумението с Кирил Петков | StandartNews.com

Кирил Петков и Асен Василев от "Продължаваме промяната" ще подпишат споразумение преди изборите с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Идеята е в споразумението да залегнат принципите на бъдещо коалиционно управление.

"Надявам се още във вторник да седнем с ДБ и с ИБГНИ и да подпишем. Да минем, надявам се, с много сериозен разговор, да подпишем едни основни принципи на бъдещо коалиционно управление. С други думи, осъзнаваме, абсолютно ясно ни е, че следващото управление трябва да е коалиционно", обясни Петков.

След новината лидерът на ИБГНИ Мая Манолова обясни за bTV, че разговорите с Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов не са спирали в рамките на целия 46-и парламент.

"Ние раотихме заедно с Кирил Петков и Асен Василев и в 45-ия, и в 46-ия парламент. Това са министрите, които продължиха раобтата на комисията по ревизията, извадиха всичо за Банката по развитие, за изграждането на язовирите, за ДКК, за монтажи", обяви Манолова.

Лидерът на ИБГНИ допълни, че в споразумението ще залегнат приоритети на всяка една от формациите. 

"Със сигурност там ще е съдебната реформа, със сигурност реформа в здравеопазването, икономическите реформи, които предлагат Асен и Кирил. Ние от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще заложим политики за обикновените хора за справяне с ценовия шок, за справяне с главоломния ръст на сметките за ток, парно, за вода", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай