Карадайъ каза какъв трябва да е президентът

Първо трябва да възстановим държавността, каза лидерът на ДПС

Карадайъ каза какъв трябва да е президентът | StandartNews.com

Президентът трябва да работи за премахването на омразата, разделението и агресията в обществото. Да работи за добруването на всички български граждани. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ във встъпителното си обръщение като кандидат за държавен глава, издигнат от Движението.

Изправям се пред вас във време на изпитания и предизвикателства. Когато всеки се страхува за здравето, за работата, за хляба. Но и във време на надежда, че с разум, вяра и усърден труд можем да направим утрешния ден по-добър, а бъдещето на децата ни по-сигурно, заяви Карадайъ.

Ние можем заедно - единни като народ, единни като нация. За да се случи това обаче първо трябва да възстановим държавността, допълни той.

Ето цялото обръщение на Мустафа Карадайъ:

ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯНА ДПС МУСТАФА КАРАДАЙЪ,

КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА Р БЪЛГАРИЯ

Скъпи сънародници,

Уважаеми български граждани,

Изправям се пред вас във време на изпитания и предизвикателства. Когато всеки се страхува за здравето, за работата, за хляба. Но и във време на надежда, че с разум, вяра и усърден труд можем да направим утрешния ден по-добър, а бъдещето на децата ни по-сигурно.

Ние можем заедно - единни като народ, единни като нация. За да се случи това обаче първо трябва да възстановим държавността.

Кандидатирам се за президент на Република България с убеденост и вяра, че е дошло време за единение на нацията.

От всеки един от нас зависи да успеем да си върнем достойнството на свободни граждани на България и заедно и активно да участваме в изграждането на по-добро настояще и бъдеще.

Ще кажете, че сте чували подобни приказки.Аз ще отговоря, че съм човек на делата, който стои зад думите си и убедено вярва, че с общи усилия можем да направим нашата родина просперираща държава, достоен член на европейското семейство.

И като човек, и като политик, и като народен представител, никога не загубих връзката с хората. Знам проблемите им и търся начини за решаването им. Които ме познават - ще потвърдят това.

От нас зависи промяната да се случи. Да се обединим и да вървим заедно напред - единни, смели, решителни, отговорни пред себе си и останалите, с мисъл за бъдещето. Само така можем да сме истински европейци.

Българският президент има изключително важно място в този процес. Той не просто трябва да олицетворява единството на нацията, а да е генератор на обединяващи национални каузи.

Да създава мостове между различните икономически, политически, социални и други прослойки на обществото.

Президентът трябва да е пример и гарант за спазването на Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа и държавата.

Президентът трябва да работи за премахването на омразата, разделението и агресията в обществото. Да работи за добруването на всички български граждани.

Да представя достойно държавата навън. Да превърне България във фактор за стабилност в региона. Да утвърди нейното достойно място в европейската и международна политика.

Да работи за установяване на траен мир в Европа и света. Да бъде добър съсед и надежден съюзник.

Да бъде отговорен и достоен човек и държавник.

Гласувайте за нас с номер 17.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай