Илхан Кючюк с мечта: България да бъде силна

ДПС не просто поставя проблемите на масата, а има отговор за тяхното решаване, заяви президентът на АЛДЕ

Илхан Кючюк с мечта: България да бъде силна | StandartNews.com

Цар Иван Асен ІІ е дал нов път на България, който още по онова време е бил европейски. И сигурно би се срамувал, ако види как днешна България се държи на европейското поле. Как липсва разговор между институциите. Това заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк на предизборна среща на ДПС пред паметника на великия държавник в Асеновград. В нея участваха още лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Халил Летифов, зам.-председател на Движението, Атидже Вели, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" и Рамадан Аталай, член на ЦОБ и водач на партийната листа в Пловдив-област.

Видяхме как в днешна България президент и премиер спорят арогантно, даже просташки, как институциите не си говорят, как разговорът за политиката отсъства от дневния ред дори когато имаме президентски и парламентарни избори, каза още Кючюк. И подчерта, че 14 години, след като ДПС пренесе толерантността в Европа, българската демокрация е в регрес.

Илхан Кючюк припомни знаменитата 17-минутна реч на Мартин Лутер Кинг през 1963 г. И заяви: "Днес и аз имам мечта. България да бъде силна държава, да оценява своя потенциал, да работи за икономическото развитие на своите граждани, да се отнася с достойнство към всеки един, независимо от неговото различие".

И ако мечтата на Мартин Лутер Кинг се реализира през 2008 г. с избора на Барак Обама за президент, защо демократична България през 2021 да не избере Мустафа Карадайъ за президент на Републиката, каза още Кючюк. И припомни, че българското общество се доверява на доказаните експерти на ДПС в социалната политика, енергетиката, регионалната политика, образованието, здравеопазването, земеделието.

ДПС не просто поставя проблемите на масата, а има отговор за тяхното решаване. Страната има нужда от обединение, от обединение на различията, на тези хора, които досега не са успявали да сядат на една маса, на целия потенциал на хората на науката, на образованието, на българите, които се трудят от сутрин до вечер, на всички, които милеят за България. Защото само така ще успеем да постигнем целите си. Само тогава ще бъдем онази държава, за която са мечтали нашите родители, каза още Илхан Кючюк. И подчерта: "Това обаче могат да го направят само хора, които спазват върховенството на закона, а не тези, които ежедневно го нарушават".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай