ДПС подкрепи строителите

Вашите приоритети ги има в програмата ни, каза Йордан Цонев на среща с бранша

ДПС подкрепи строителите | StandartNews.com

ДПС е запознато с проблемите в строителния отрасъл и го подкрепя в преодоляването им. Това стана ясно на среща днес между представители на политическата партия и на ръководството на Камарата на строителите в България.

Разговорите бяха в рамките на инициираните от Камарата срещи с политическите формации, които според социологическите проучвания ще бъдат представени в 47-ото Народно събрание. От страна на гостите присъстваха заместник-председателите на ДПС Йордан Цонев и Халил Летифов. Домакините бяха представени от председателя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, изпълнителния директор Валентин Николов, Любомир Пейновски от Изпълнителното бюро, вицепрезидентът на Европейската федерация на строителната индустрия инж. Любомир Качамаков и председателят на Контролния съвет инж. Благой Козарев.

Председателят на КСБ инж. Илиян Терзиев запозна политиците с проблемите, които отрасълът среща с драстичното повишаване на цените на строителните материали и нуждата от спешни действия, вече предприети в редица европейски държави. Като първата фаза на мерките да е индексиране на стойностите по вече сключени договори като първа фаза. А втора - изработване на надежден механизъм за актуализация на стойностите и при повишаването, и при намаляването на цените на материалите.  Инж. Качамаков отбеляза, че е нужно да се създаде необходимата база данни, тъй като в момента НСИ не води нужната статистика. Валентин Николов отбеляза  нуждата от радикална промяна в законодателството и всеки участник в инвестиционния процес да носи своята отговорност за работата си – сега тежестта пада само върху възложителя и изпълнителя.

Наясно сме с проблемите на бранша и вашите приоритети на практика ги има в програмата ни, каза Йордан Цонев. ДПС подкрепя Камарата нейни представители да участват в подготовката и приемането на промени в ресорното законодателство.

Категорично сме за устойчиво законодателство, нужна е предвидима среда и в наше лице имате надежден партньор, отбеляза Халил Летифов, който в последния парламент беше председател на Парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай