Демократична България завря. Лалов с обвинения за дерибейство

Христо Иванов оставя Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева да извращават идеята. Оставка, зове политикът

Демократична България завря. Лалов с обвинения за дерибейство | StandartNews.com

Тежки обвинения на старта на предизборната кампания отправи Методи Лалов към лидера на „Демократична България” Христо Иванов и към емблематичните лица в обединението Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които са в ръководството на „Да, България”. Лалов поиска оставките и на тримата, обвинявайки ги в авторитаризъм и редене на листи без широко обществено обсъждане и без да се  даде път на младите.

„Направих това, за да има публичен разговор, тъй като в организацията от много време такъв липсва. Има напрежение, местните структури биват неглижирани. Липсва диалог“, каза Методи Лалов в интервю за бТВ.

„Те са хора, които работят денонощно за партията, но очевидно поемат по път, от който тази общност иска да избяга, а именно авторитаризъм“, допълни той.

По думите му партията е създадена, за да бъде хоризонтална структура.

„С широко представителство, но в момента се постъпва като всички останали партии – в последния момент се представят листи, без широко обсъждане, без да се даде път на младите. Всички заявки в устава липсват“, каза още Методи Лалов.

Той заяви, че проблемът да се случва това са Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Поискал е оставката и на Христо Иванов, защото той като лидер поема цялата отговорност.

„Той оставя хора да извращават идеята, която е „Да, България“, заяви още Лалов.

„Ивайло Мирчев излезе и вместо да каже, че има проблем и трябва да говорим, започна да прави внушения за Пеевски. Няма вариант хората, които сме демократично настроени, да сме обвързани с Пеевски, Прокопиев или Ковачки“, категоричен бе той.

„Хората имат нужда от демократично представителство, а ще получат едно авторитарно такова. Христо Иванов е с огромен потенциал. Това е човекът, от който дясното има нужда, но когато оставя хора като Цонева и Мирчев да деребействат, когато не понася отговорност за това, трябва да му се търси сметка. Има възможност да се поправи“, каза Лалов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай