Делян Добрев: Петков и Василев продават илюзии

Няма да са първа сила, прогнозира политикът от ГЕРБ

Делян Добрев: Петков и Василев продават илюзии | StandartNews.com

„Не мисля, че „Продължаваме промяната“ ще бъдат първи, чувам общи приказки, нищо конкретно, опитват се да продадат на хората една илюзия за „почтени хора“, които ще оправят държавата. Това е красива илюзия, че държавата ще стане богата, а с това и хората“. Това коментира бившият енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по НоваНюз.  

Той попита кой е казал, че хората в „Продължаваме промяната“ са почтени, а другите не са? И призова всеки първо да се вгледат в себе си.

„Цените на тока и парното ще скочат с много от 1 януари, така сочи логиката на пазара“, коментира още Делян Добрев.

"Ние 12 години управляваме, не сме променяли данъци, дори сме ги намалявали и диференцирали. Делът на незаконните цигари свалихме на 5%", припомни Добрев.

По думите му твърденията, че НАП са събрали с 2 млрд. повече също са илюзия, повечето приходи се дължат на инфлацията. За него тя е най-острият проблем в момента.

Добрев не мисли, че правителство на малцинството е опция.

"Ако ГЕРБ управлява, българското общество би спечелило. Доказали сме, че можем да управляваме по време на кризи, а такава се задава през зимата. Трябва да водим разговори с всички", заяви той.

"Увеличението ще се отрази на всички договори, развалянето им ощетява обществения интерес, защото ще платим същото нещо по-скъпо догодина", смята бившият енергиен министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай