Антоанета Цонева: ГЕРБ брани чекмеджетата

Бламира всички опити за реформа на съдебната система, каза кандидатът на "Демократична България"

Антоанета Цонева: ГЕРБ брани чекмеджетата | StandartNews.com

ГЕРБ и ДПС заедно бламираха всички опити за реформа на съдебната система в 46-ато Народно събрание. И в правна комисия, и в зала, ГЕРБ и ДПС блокираха всякаква възможност за промени в законите, които касаят прокуратурата. Това заяви Антоанета Цонева от “Демократична България” в телевизионен дебат с Деница Сачева в предаването “Лице в лице” по бТВ.

“Щом чуят Гешев, специализиран съд и специализирана прокуратура, все едно ги удря ток. Защо е така? За да могат да останат неразследвани чекмеджета, които целият свят видя и които се превърнаха в символ на управлението на ГЕРБ”, заяви Цонева, която е водач на листата на “Демократична България” в Пазарджик и втора в 23 МИР в София.

“ГЕРБ искат някаква цялостна съдебна реформа, обаче не са готови да започнат никаква реформа. Винаги гласуват срещу промените - както в комисия, така и в зала”, добави тя.

Антоанета Цонева запита Сачева защо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разпространява невярна информация, че хората се ваксиринат с ваксини с изтекъл срок на годност.

“Правят се на силно загрижени, а техният лидер Борисов разпространява невярна информация. Как да го нарека това поведение, освен саботаж”, заяви тя и и припомни, че “Демократична България” настояваше при актуализацията на бюджета да бъдат заделени 10 млн. лв. за информационна кампания за ползите от ваксиниране.“Да припомним, че когато ГЕРБ беше на власт имаше алтернативен щаб и алтернативни източници. Това бяха авторитети, с които Борисов се срещаше и показваше, че съгласува своето мнение. Хора, които обясняваха, че това е просто едно грипче. Те също бяха легитимирани от Борисов”, заяви Цонева.Според нея част от кризата в България в момента се дължи на хаоса с управлението на енергийната система, като разкритикува и поведението на служебното правителство.

“Когато говорим за хаос, кой е по-силен от хаоса и кой създава хаоса – само няколко примера са достатъчни да покажат следното: енергийната система на България е превърната в черната корупционна каса. Енергийните дружества са пълни с калинките на ГЕРБ, шефът на “Булгаргаз” и всички бордове са пълни с назначения на ГЕРБ. Така не се управлява криза, а мерките трябва да бъдат въведени навреме”, заяви тя.

"Кризите в България са системен резултат от хаоса в управлението на ГЕРБ. Ако кризата се управляваше правилно, нямаше да се стигне с третия фалит на “Топлофикация” в ръцете на г-жа Фандъкова. Онези, които не могат да управляват кризи, трябва да стоят далеч от властта – това са ГЕРБ и ДПС. България трябва да бъде модернизирана радикално, а авангардът на тази промяна е „Демократична България“, добави Цонева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай