Йончева с добра новина: Ще спечелим изборите

По думите на Йончева инвестиции липсват в цялата страна

Йончева с добра новина: Ще спечелим изборите | StandartNews.com

„По време на управлението на БСП в Кърджали над 320 млн. евро са били вложени в инфраструктура, в рехабилитация на цялата пътна мрежа, както и ВИК мрежата. През управлението на ГЕРБ – само обещания”. Това заяви водачът на листата за евроизборите на  "БСП за България" Елена Йончева по време на среща с обществеността в град Кърджали.

По думите на Йончева инвестиции липсват в цялата страна: „Европа е голям шанс за нас, защото в действителност оттам идват средства, с които могат да се изравнят стандартите на живот”. Йончева констатира още, че сме заели всички последни места в европейските класации, а българските села продължават да обезлюдяват.

„На 1 май обаче видяхме настроението на победата, не просто на надеждата”, оптимистично добави тя. „Пътят, по който сме поели, ще доведе до промяна на България. Това са избори не само за Европейския съюз, но и за България. Нека на 26-ти май да излезем да гласуваме  - няма значение за кого, стига да не е за мафията", призова тя.

„Не сме в Шенген заради корупцията. 11 млрд. евро всяка година изтичат в резултат на грабежа, казва доклад на Европейския парламент (Европейски изследователски център)”, заяви още Йончева. Тя припомни, че България е най-бедната страна в Европа и че неравенствата се увеличават всяка година. „Каква стабилност е това?”, риторично попита водачът на листата на "БСП за България". „Растежът е растеж на застой. 3,6 процента - това е растеж на бедните държави и той не е в резултат на производство”, коментира тя.

„Правителството развива едрото земеделие – това не се прави в ЕС, който е социален проект – там се дават възможности на малки фермери”, заяви Елена Йончева. Тя каза още, че 70 процента от субсидиите за земеделие в България са дадени на под 100 фирми (при регистрирани 90 хил. земеделски производители) и че 82 % от земеделската земя в България се управлява от 1.5 % от земеделските стопанства.

По темата за българската енергетика Елена Йончева изрази мнение, че България вече не държи кранчето на газта и че то е било подадено на южната ни съседка, с което не сме защитили националния си интерес. Йончева обърна внимание на срещата си по-рано през деня в структуроопределящото предприятие „Неохим”, където работят над 800 човека и на тяхната несигурност по повод закупуването на газ и неговите цени след 2020 година. „Как ще работят българските домакинства, как ще се развива българската промишленост?”, попита Йончева.

 „Има една добра новина – ще спечелим предстоящите избори”, заключи Йончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай