Вебер обеща да ни вкара в Шенген, ако оглави Еврокомисията

Мечтая си никой да не напуска родното място, за да си търси работа, каза в "Арена Армеец" кандидатът на ЕНП за шеф на ЕК

Вебер обеща да ни вкара в Шенген, ако оглави Еврокомисията | StandartNews.com

"Първата ми повеля като председател на Европейската комисия ще е България да получи пълно членство в Шенген". Това обеща кандидатът на ЕНП за наследник на Юнкер Манфред Вебер, който беше специален гост на предизборното събитие на ГЕРБ и СДС, събрало 14000 души в столичната зала "Арена Армеец".

При влизането му заедно с премиера Бойко Борисов всички вдигнаха плакати със слогана на Вебер The power of we ("Силата на ние"), а след това цял състав гайдари излязоха на сцената.

"Здравейте приятели, здравей България!", поздрави на български Манфред Вебер пълната зала и заяви, че благодарение на ГЕРБ гласът на България се чува и уважава в Европа.

. "Мечтая си за Европа, като континент в който никой от никоя част от Европа да не се налага да напуска родното си място, за да търси работа в чужбина. Равни условия за живот, еднаква социална закрила.

Ние от ЕНП издигаме слогана "Европа на равенството". Европа е повече от икономическа зона. Европа са ценности. Има голяма разлика в Европа, но имаме едно нещо общо – във всяко селце, във всеки град има има малка църква. Ние от ЕНП като християндемократи изповядваме християнски ценности, като любов към ближния и ще се движим в тази насока", каза Вебер в речта си.

Той се обърна с Мария към водача на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел и специално я похвали за работата й като еврокомисар.

"Ако искате да гласувате за силна България, силна Европа, гласувайте с бюлетина №12" , завърши Вебер под овациите на пълната зала..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай