Цонев: ДПС е най-потърпевша от уседналостта

Казах на избирателите ни, че това, което стана не е нашата мечта – хората отидоха в Европа, а не дойде тя при нас с доходите си и икономиката си, обясни той

Цонев: ДПС е най-потърпевша от уседналостта | StandartNews.com

Ние сме най-засегнати от уседналостта на тези избори. Това коментира зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред бТВ. Хората са на работа в чужбина, положението е много тежко и това е ключовият въпрос, каза още Цонев. Цялата ни кампания мина под това мото – ние обиколихме два пъти страната и говорихме с хората на тази тема – кой е пътят да върнем всички хора в България, не само нашите избиратели. През 2007 имахме мечта Европа да дойде в България, всички бяхме на крилете на някаква еуфория. Казах на избирателите ни, че това, което стана не е нашата мечта – хората отидоха в Европа, а не дойде тя при нас с доходите си и икономиката си, обясни Йордан Цонев. Той коментира, че ДПС запазва позицията си на трета политическа сила. Имаме по-добър резултат от трите националистически партии взети заедно, допълни той. На пръв поглед резултатите би трябвало да ни удовлетворяват, но не е така, защото не сме направили всички заедно за България това, което очакваха от нас хората, каза още Цонев.

 

Йордан Цонев припомни, че в цялата кампания председателят на Движението Мустафа Карадайъ, водач на листата на ДПС за Европарламента, заявяваше, че ще се откаже от мястото си в Брюксел. Дали депутатът Делян Пеевски, втори в листата на ДПС, ще отиде в европарламента, ще бъде решено след обявяване на окончателните резултати, каза Цонев. Той съобщи, че Пеевски не е пътувал с централния предизборен лъч на ДПС, имал е собствена кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай