Симеонов: Показахме на българите зад граница, че не са сами

Симеонов: Показахме на българите зад граница, че не са сами

Симеонов: Показахме на българите зад граница, че не са сами | StandartNews.com

„Повече от 30 години българските общности в чужбина бяха изоставени от държавата. С работата си в Министерски съвет и в Народното събрание изградихме мостове към тези общности, които вече могат да се завърнат в родината си”. Това заяви водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) – Валери Симеонов, на среща с жители на Силистра.

Хората в залата подкрепиха думите му заявявайки, че като вицепремиер той действително по категоричен начин е поставил въпроса за защита правата на нашите сънародници в Украйна, Сърбия и Украйна. Те припомниха усилията на Валери Симеонов за въвеждане на изучаването на български език в Запорожието и решението за откриване на българска гимназия в Одеса, откриването на авиолиния – София – Одеса, работата му за това българската държава да „влезе” сериозно в Западните покрайнини, както и предложението за изграждане на българско училище и в Унгария. Неслучайно Валери Симеонов бе отличен от българите в Украйна с наградата „Човек на годината” за 2018-а.

Валери Симеонов беше категоричен, че НФСБ е партия, която работи – вместо само да говори. Затова и слогана на коалицията, която се явява на изборите за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината, е „Вместо думи – действия”. Той представи пред хората в Силистра още от свършеното от него като вицепремиер и народен представител, и от народните представители на НФСБ за българските общности в чужбина. „Улеснихме административната процедура така, че нашите сънародници от Украйна и Молдова да богат да получават работна виза в бързи срокове. Благодарение на това успяхме да спасим туристическия сезон в рамките на две години”, посочи Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай