Николов: ГЕРБ влезе смутено в кампанията, но вече е в кондиция

На 26 май ще стане ясно дали избирателите са ни простили за скандалите, заяви кметът на Бургас

Николов: ГЕРБ влезе смутено в кампанията, но вече е в кондиция | StandartNews.com

ГЕРБ влезе в тази кампания малко смутено заради скандалите, и не успя да влезе в кондиция в първите дни. Но постепенно, като една от големите партии и с изключително добра представителност в регионите, постепенно механизмът за мобилизиране на партията в последната седмица, на последната права преди вота, е в добра кондиция. Така анализира ситуацията зам.-председателят на партията и кмет на Бургас Димитър Николов в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

Той обясни, че премиерът Бойко Борисов не е обяснил какво има предвид, когато предупреди, че очаква в четвъртък или петък нов комплот от типа на Костинброд срещу ГЕРБ. Самият Николов също няма предположения за какво може да става дума. Според него до края ГЕРБ ще продължи да води позитивна кампания, но единственото притеснение идва за избирателната активност заради поредицата почивни дни.

 "Един наш колега каза, че на тези избори на ГЕРБ ще е много по-лесно, защото ще трябва само да показва, а не е нужно да обяснява. Виждате как се развиват регионите, как се отварят нови мощности, активности в страната всяка седмица. За да дойдат инвеститори от чужбина те са направили много силен маркетингов анализ къде идват, какви са политиците, каква е обстановката. Тоест това, което прави правителството и държавата се отразява пряко на настроението на инвеститорите", подчерта бургаският кмет.

За предстоящите местни избори през есента Димитър Николов заяви за евентуалната си поредна кандидатура за поста: "Нека да мине евровота, резултатите ще станат ясни бързо и тогава ще можем да чертаем по-сериозни планове във времето. Дълбоките планове не винаги са били верните в България. Важното е в каква кондиция е държавата - в кондиция, стабилна".

 Николов определи активността на лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов като нормалното му състояние. "Според мен Борисов не е по-различен, аз отдавна го познавам - той е деен и това е естественото му състояние. Той би се чувствал неконфортно, ако трябва да стои и да се занимава с по-битови теми, или заседания в МС, или вадене на горещи картофи от жаравата", поясни бургаският кмет.

За прошката, която Бойко Борисов заръча да бъде поискана от избирателите и симпатизантите на ГЕРБ, той каза: "Според мен другият акцент е по-важен - Борисов и ръководството на ГЕРБ искат прошка от нашите избиратели и симпатизанти. Това е големият смисъл. Справедливостта е факт - нямаше засегнат човек, който да не понесе отговорността си. Дали избирателите са простили и как ще реагират те - тепърва ще видим", заяви Димитър Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай