Демократична България с резултати „над очакванията“

Коалицията между ДСБ и "Да, България" ще продължи и след изборите, каза Радан Кънев

Демократична България с резултати „над очакванията“ | StandartNews.com

Водачът на листата на "Демократична България" Радан Кънев заяви пред БНТ, че ниската активност изразява недоверие в българската политика и българските институции. Той каза, че трябва да се изчакат официалните резултати преди да се коментира в подробности. Кънев вижда в Европа "тежка загуба за крайните националисти, особено за тези, които са директно на възнаграждение в Кремъл".

Кънев заяви, че формацията им има ясно виждане накъде трябва да върви Европа: „Алтернативата на статуквото в България вече я има. И както през цялата кампания повтаряхме, повече от очевидно е, нормално е за всеки разумен човек да види, че БСП няма как да бъде алтернатива (...) Докато БСП е най-голямата опозиция, ГЕРБ ще си управляват безметежно.

Водачът на листата на "Демократична България" потвърди, че коалицията между ДСБ и "Да, България" ще продължи и след изборите.

„Подготвяме се за много тежка политическа работа в близките часове, дни, месеци, години. При подобни резултати няма да знаем до утре сутрин, но това, че в България има алтернатива и тя не се нарича БСП е напълно ясно“, категоричен бе Кънев.

Оптимизъм за представянето на коалицията изрази и Стефан Тафров, който е втори в листата на "Демократична България".

„Изборният ден не е приключил навсякъде в чужбина, където българите гласуват много активно, изборният ден продължава. Може резултатът на "Демократична България" ще се подобри допълнително, защото там по традиция се представяме добре. Със сигурност имаме един мандат, това не ме изненадва. Мисля че доказахме, че ние сме реалната алтернатива на партиите на статуквото - на ГЕРБ, на БСП, на ДПС. БСП доказаха, че не са никаква алтернатива на ГЕРБ. Ние сме в първа лига от тази вечер, всички партии трябва да се съобразяват с нас, тъй като сме политически фактор в страната“, каза Тафров.

Според него Европа несъмнено ще се промени след тези избори, тъй като новият европейски парламент ще е по-фрагментиран от предишния, но въпреки това проевропейските политически са се представили добре из целия континент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай