БОЕЦ си призна, че лъже за Пеевски

Внесоха жалба срещу ЦИК във ВАС след манипулацията, че нямало как

БОЕЦ си призна, че лъже за Пеевски | StandartNews.com

Видинското НПО БОЕЦ, което от създаването си демонстрира тесни връзки с банкера беглец от правосъдието у нас Цветан Василев, си призна днес, че е излъгало за депутата Делян Пеевски и връзката му с ЦИК.

ВИЖ ОЩЕ: ЦИК: Пеевски отговаря на условията за евродепутат

Само ден по-рано от сдружението разпратиха информация, че комисията е порязала сигнала им, че Пеевски не отговарял на законовите изисквания да бъде избран за евродепутат на предстоящия вот. Към тези данни обаче от БОЕЦ скалъпиха и цял нов измислен конспиративен сценарий, че ЦИК не им била изпратила решение, а писмо и затова нямало как да го жалят пред ВАС, съобщи "Монитор".

Още на следващия ден обаче от НПО-то на Василев разпространиха ново съобщение, в което все пак признават, че могат да обжалват становището на ЦИК и дори са входирали иска си в съда. Още в сряда от ЦИК обясниха, че твърдението на БОЕЦ е манипулативно, защото по сигнала е издадено протоколно решение, тъй като т.нар жалба на сдружението не съдържа реални данни за закононарушение. Просто защото от БОЕЦ не са си направили труда да прочетат закона, по който се пробват да топят Пеевски. В Параграф 1 на „допълнителните разпоредби“ към Изборния кодекс изрично е уточнено какви са изискванията за доказване на условието „живял през последните 6 месеца“ на територията на България или друга страна членка на ЕС и от ЦИК са направили проверка точно на това – има ли Пеевски настоящ или постоянен адрес у нас или в страна от ЕС. Тя е показала, че всичко с документите на народния представител е изрядно и затова писмото на БОЕЦ с напъните им да заличат Пеевски от листите за евровота са били отхвърлени. Всичко това не попречи на изданията от медийното ветрило на подсъдими олигарси да ретранслират измислиците на БОЕЦ. Причината е, че сенчестите политико-икономически кръгове у нас са силно разтресени от новината, че Пеевски за втори път е част от листата за евровота на ДПС и пробват всякакви манипулации, за да спънат кандидатурата му за Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай