Родни производители с есенни изкушения на фермерски пазар на Lidl

Изобилие от плодове, зеленчуци и разнообразни деликатеси са само част от богатия асортимент

Родни производители с есенни изкушения на фермерски пазар на Lidl | StandartNews.com

Родни производители ще зарадват посетителите на фермерския пазар с есенно изобилие от плодове и зеленчуци и разнообразни деликатеси. Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, отново ще допълни богатия асортимент. Пазарът ще се проведе от 10-ти до 12-ти септември между 10.00 и 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на бул. „Царица Йоанна" № 20, (ж.к. Люлин 9).

 „Таткова градина“ ще изкуши посетителите с дъхави праскови, слънчево грозде, захарни круши и сочни смокини от сливенския край. Клиентите ще могат да открият и сочни домати и чушки, отгледани в Сандански, както и боб, орехи, бадеми, лешници и тахани от Генерал Тошево.

Богатото разнообразие ще се допълни и от добре познатите млечни продукти на ферма „Катарино“ от Разлог и месните изкушения на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“.

Билкови тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарждик и мед от с. Габърница са сред допълнителните изкушения на фермерския пазар. Пресен хляб ще предлага пекарна „Хлябът на Нена“, а винарна „Магура“ от с. Рабиша подбрана серия вина.

Посетителите ще могат да открият превърналите се в традиция продукти с кауза – тениски, плюшени играчки и аксесоари, изработени специално за WWF. Всички те са произведени от устойчиви материали и спазват стандартите за безопасност и справедливи условия на труд. Ще се предлагат и декоративни предмети от текстил и филц, изработени от майки в неравностойно положение, подпомагани от фондация „Рождество Христово“, както и авторски изделия от висококачествено дърво, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 - Купувам български продукти с доказан произход”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай