Борислав Ралинов: Израстнахме заедно с Kaufland България

Семейното стопанство произвежда си партнира с търговската верига повече от 10 години

Борислав Ралинов: Израстнахме заедно с Kaufland България | StandartNews.com

Kaufland България се стреми всяка година да увеличава предлагането на български плодове и зеленчуци. Само през изминалата година реализираните продажби възлизат на 48 млн. кг продукция на родни стопанства. Българската продукция се предлага в специално обособено място в хипермаркетите на веригата, докато Kaufland България развива успешни и дългогодишни партньорства с производители на плодове и зеленчуци от 12 региона в страната.

Един от дългогодишните партньори на Kaufland България е Борислав Ралинов, който заедно със своя син управлява семейно стопанство за производство на царевица, което се простира на около 1000 дка плодородна земя в района на село Лозен, община Септември. Днес в стопанството се произвеждат близо 3 милиона кочана сладка царевица на сезон. Семейство Ралинови работи с Kaufland България повече от 10 години, като по време на партньорството увеличава обема на продукцията си с около 400%. Очаква се тази година доставената продукция към веригата да достигне до 2 милиона бройки царевица.

„Kaufland е първата верига, с която започнахме да работим още в самото начало. Тогава обработвахме 3 декара земя, а благодарение на нашето добро и коректно партньорство вече отглеждаме 1000 декара сладка царевица. Радваме се на добра комуникация и разбиране от страна на търговския отдел,“ споделя Борислав Ралинов. Дългогодишното сътрудничество дава така необходимата сигурност на стопанството по отношение на реализиране на продукцията. Възможността да се развива спокойно окуражава Борислав да предаде опита и любовта към земеделието на своя син, който носи неговото име. Борислав младши учи право и се готви да заеме основна роля в разрастването на семейния бизнес.

„Един човек трябва да се справя сам с всичко от избора на семена, проверка и анализ на почвата, закупуване и арендуване на земя до производството на царевица, свързано с напояване, машинен и ръчен труд. И не на последно място – нейното доставяне в перфектно състояние до клиентите, което ни носи най-голяма удовлетвореност. Все пак, най-голямото предизвикателство за малък бизнес като нашия е последният етап – на маркетинга и продажбите, свързан с голяма доза непредвидимост. Тук идва важната роля на Kaufland България,“ Борислав младши разказва за предизвикателствата и удовлетворението в от работата в семейното стопанство. Баща и син Ралинови планират до две години да изградят собствена преработвателна фабрика, като по този начин ще затворят цикъла си на производство. Като мнозинството от български зелечукопроизводители, с които работи Kaufland България, и те гарантират качеството на своята царевица с международни сертификати – както продукцията, така и служителите са сертифицирани по Global G.A.P.

Партньорството между семейното стопанство на Ралинови и Kaufland България е пример за партньорство, от което печелят всички страни – малкият производител, крайният потребител и самата верига. Благодарение на своята устойчива политика за сътрудничество с родните производители все повече от тях успяват да реализират сигурни продажби, да развият производството си и да гарантират консистентно високо качество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай