Пендачанска открива Новогодишния фестивал

Пендачанска открива Новогодишния фестивал | StandartNews.com

Сперанца Скапучи, позната в "Метрополитен" и "Карнеги хол", дирижира в зала 1

Оперната дива изпълнява най-доброто от репертоара си на 2 декември в НДК

Традицията Новогодишният музикален фестивал в НДК да е нещо грандиозно продължава и тази година. Оперната дива Александрина Пендачанска ще има честта да открие 29-то издание на форума на 2 декември в зала 1. Българското сопрано, с успешна кариера на световните сцени, ще изпълни най-доброто от репертоара си в съпровод с оркестъра на Държавна опера - Пловдив и гост-диригент Сперанца Скапучи. В момента Пендачанска е в Америка за участие в емблематичната си роля на Саломе в операта "Санта Фе". Преди концерта си в НДК дивата ще пее в "Коронацията на Попея" във Виена, в Брюксел и ще изпълни друга коронна своя роля, на Маргарита от "Мефистофел" в Баден Баден.
Италианката също е световно име на пулта.

Тя е възпитаник на "Джулиард скул" в Ню Йорк и консерваторията "Санта Чечилия" в Рим. Работила е като корепетитор във Виенската държавна опера и като диригент в храма на белкантото в Ню Йорк сити опера и Чикаго.

Джейм Ливайн и Рикардо Мути са я канили като асистент за постановки в "Метрополитен" и на фестивала в Залцбург. Младата дама е блестящ пианист и корепетитор, излизала е на сцените в "Карнеги хол" и "Алис Тъли хол" в Линкълн център.

За най-запалените меломани билетите вече се продават на касите на НДК. До 15 септември те са на специални промоционални цени от 10 до 30 лева. Предвидени са и намаления за ученици и студенти. Предлагат се и билети на пакетни преференциални цени за три от концертите.

Някога Новогодишният музикален фестивал бе създаден от ученика на Херберт фон Караян Емил Чакъров, който си отиде през 1991-ра едва на 43 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай