Пе4енката - на клубната премиера на Etnotix

Пе4енката - на клубната премиера на Etnotix | StandartNews.com

Най-младата и единствена по рода си етно група Etnotix, състояща се от четири момичета с гъдулки, соло китарист, перкусионист и вокал ще се представи официално пред публика в столичия Sofia Live Club. В първият самостоятелен концерт на групата специално място ще заеме една малка старинна 100-годишна гъдулка (Копанка), която в ръцете на гъдуларката и концерт-майстор на Etnotix – Деница Христова ще "запее" специaлно написаната за нейния глас пиеса – "Зелник". Ценната гъдулка е изнамерена и реставрирана от композитора Ангел Добрев, който е автор на "Зелник", както и на част от произведенията написани специално за Etnotix. В музикалното събитие ще се включи и Пе4енката, която ще подсили нетрадиционното звучене с етно – бийтбокс на две от парчетата в програмата. Момичетата и момчетата от Etnotix се оказаха фенове на Пе4енката, а също и съмишленици по отношение на избора си да творят и се развиват в доста различни, не толкова комерсиални и много интересни музикални стилове.

На 7 април младата група ще представи предимно авторска музика, голяма част от която на фолклорна основа. Няма да липсва обаче и етно-танго, а за феновете на "по-твърдото" звучене Etnotix ще изпълнят и няколко световно известни рок парчета на четири гъдулки.

Билетите за официалното представяне на 7 април в Sofia Live Club от 20.00ч са с цена 15 лв за билет. Те могат да се закупят от системата на Ticketportal.bg, от магазините на Office1Superstore, Booktrading, Пикадили, На Тъмно, бензиностанции OMV, Билетен център в НДК и Билетна каса на зала "Арена Армеец". Организаторът на събитието предупреждава, че билетът е вход за клуба и не означава седящо място.

Нестандартна, различна, темпераментна и мелодична, музиката на ETNOTIX е от младите за младите. Музикантите ще ни преведат с лекота "от минало към бъдеще", държейки се здраво за българския фолклор, протягайки се към бъдещето смело и с въображение. Млади и чаровни Etnotix вече нямат търпение да покажат своята пъстра, нетрадиционна и усмихната музикална физиономия пред публика.

Повече за групата:

Etnotix са Деница Христова /първа гъдулка/, Десислава Тодорова /втора гъдулка/, Деница Дончева /трета гъдулка/, Латина Буневска /алтова гъдулка/, Любомира Павлова /вокал/, Калоян Павлов /перкусий/, Александър Кирилов /соло китара/. Групата е създадена по идея на Асен Павлов, през 2014 г, а заедно с композитора Ангел Добрев, създават цялостната визия на групата. Първите си стъпки на сцената правят в спектакъла "Траките", където те изпълняват музиката към Първа легенда - "Орфей и Космосът" и в спектакъла "Ние Българите", пред препълнена зала 1 на НДК.

В репертоара на групата са включени както традиционни фолклорни произведения, така и съвременни версии на българска основа с етно и рок звучене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай