Четвъртък,

„Благослов за България“ и „Космически гласове“ за 3-ти март в Бургас

От: Failed to load user -
2735
„Благослов за България“ и „Космически гласове“ за 3-ти март в Бургас
A
A
A

Плеяда от фолклорни изпълнители ще представят магията на българската музика в Бургас за националния празник 3 март.
Теодосий Спасов и Фолк Квинтет, Женски хор "Космически гласове" с диригент Ваня Монева, актьорът Стойко Пеев, Невена Цанева и ПФА "Странджа" ще изнесат мултимедиен концерт-спектакъл "Благослов за България" в залата на Държавната опера в Бургас на 2 март от 18:00 часа.

В спектакъла са вплетени моменти от българската история и известни фолклорни песни. Актьорът Стойко Пеев, познат с култовата роля на хан Аспарух ще пресъздаде образите на знакови исторически личности.

Специален концерт по повод националния празник ще има в "Меден рудник". Той ще се проведе на 3 март от 11:00 часа в спортна зала "Никола Станчев". Участие в музикалната програма ще вземат Жечка Сланинкова и оркестър "Странджа", ФТА "Никола Гинов" и Танцов ансамбъл "Зорница".

Ето цялата програма за 3 март:

На 27 февруари в КЦ "Морско казино" ще бъде открита изложба "Оръжието на българина в борбите за национално освобождение"
В 11:30 часа на 3 март ще започне тържественият ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас
В 12:00 часа от центъра на града ще тръгне тържествено шествие до паметната плоча на ген. А. М. Лермонтов и паметника на руския лазарет и Паметници на българските възрожденци в Приморски парк.
Ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на руските освободители.
От 13:30 часа в историческия музей ще се състои публична лекция на тема "Руско - турската освободителна война 1877-1878 година" и прожекция на късометражния филм "Паметници на признателността".
На 5 март в 18:00 часа в Културен дом на нефтохимика ще бъде показан игралният филм "Дякон Левски".


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички