Воля издигна свой кандидат за кмет на София

Пламен Христов е номинацията на Воля за кметския стол в столицата

Воля издигна свой кандидат за кмет на София | StandartNews.com

Депутатът от „Воля“ Пламен Христов е кандидат за кметския стол в столицата, стана ясно от съобщение на партията.

Въпреки че срещу Христов са повдигнати обвинения за изнудване, лидерът на партията Веселин Марешки не смята, че това ще попречи на техния претендент. „Преди всички избори на нас ни правят такива неща, за да ни сплашват. Ние не се противопоставяме, ние предлагаме нашата алтернатива, защото внушението, че мачът се решава от Йорданка Фандъкова и Мая“, каза пред бТВ Марешки.

Мая Манолова е острие на БСП, а не на българския народ. Софиянци няма да я изберат за кмет на столицата, е мнението Веселин Марешки.

Според него България не трябва да е догонваща останалите страни, а по-скоро изпреварваща. Той каза, че на София са и нужни по-бързи темпове на развитие, като засегна темите за качеството на въздуха и трафика.

„Искам честни политици, които да работят за националния интерес на България. Пламен Христов е един достоен българин, който владее няколко езика и е показал, че в България също може да се успее”, допълни още той.

Марешки заяви, че ще иска среща с президента Румен Радев, на която да представи Христов и неговите идеи.

Лидерът на Воля подчерта, че няма да се яви на изборите за кмет на Варна.

Относно скорошния шпионски скандал, обвързан с Русия, политикът обясни, че отношенията му със страната, извън семейните (съпругата му е руски гражданин), са като на голяма част от българите.

„Да обичаме тези, които са близки по език, култура и минало, спрямо тези, които са далечни и по-скоро вредят на страната”, изтъкна той.

Той обясни, че от партия Воля поставят българските граждани на първо място и биха работили съвместно с всяка страна, която носи позитиви за България. Също така заяви, че подкрепя строежа на АЕЦ „Белене”, защото е важна стъпка за бъдещето на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай