Проучване: Хасан Азис бие на първи тур в Кърджали

Кандидатът на ГЕРБ Никола Чанев е на второ място с 20% подкрепа

Проучване: Хасан Азис бие на първи тур в Кърджали | StandartNews.com

Кандидатът на ДПС за кмет на Кърджали вероятно ще спечели още на първия тур, тъй като подкрепата за нега е 51 процента.

Това сочат данните от проучване на „Маркет Линкс” по поръчка на бТВ. То е проведено сред 362 пълнолетни лица в периода 26 септември - 2 октомври по метода на прякото лично интервю.

2% от хората в Кърджали заявяват, че ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври. 44% са отговорили, че е по-вероятно да гласуват, а 8% е по-вероятно да не гласуват.

Кандидатът на ДПС Хасан Азис получава 51% подкрепа. Кандидатът на ГЕРБ Никола Чанев е на второ място с 20% подкрепа. Трети е Милко Багдасаров от БСП с 12% подкрепа.

10% не знаят за кого да гласуват, а 5% заявяват, че няма да гласуват.

„В Кърджали имаме един феномен, който не е често срещан в България. Там Хасан Азис кандидатства за пети мандат. Това е един от най-стабилните електорални резултати през годините. Той ще разчита отново на тези около 18 000 гласа, които получава на последните избори. Много вероятно е да спечели кметското място още на първия тур”, коментира социологът от „Маркет Линкс” Добромир Живков.

Относно нагласите за общинския съвет, отново първи са ДПС с 55% подкрепа. Втори са ГЕРБ с 19%, а трети БСП с 11% подкрепа.

Като цяло картината ще бъде същата като тази на изборите през 2015 г, заключи социологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай