Новото време за нуждата от спасение на Смолян

Жителите на града обсъдиха с коалицията програмата и твърдите решения, които са нужни за Смолян

Новото време за нуждата от спасение на Смолян | StandartNews.com

Кирил Хаджихристев, кандидат за кмет на местна коалиция „Новото време“ ( Коалиция за развитие на община Смолян) и членове на листата за общински съветници проведоха среща в препълнена зала в квартал „Райково“. Жителите обсъдиха с коалицията програмата и твърдите решения, които са нужни за Смолян.

„Първата ни стъпка, ако ни дадете своето доверие, ще бъде пълна ревизия на парите, които се харчат от общината. За 4 години в общинския съвет се убедихме, че неправомерно се разхищават огромни средства, които могат да бъдат използвани по много по-адекватни начини. За практики, от които този град има наистина крещяща нужда, за да може да оцелее и да се развие.“, каза Кирил Хаджихристев.

Кирил Асенов, водач на листата на „Новото време“ допълни: „Това не е популизъм, това е факт – управлението не използва ресурсите на града, за да го спаси и да направи така, че гражданите му да просперират. И като цяло да запазят граждани в рамките на границите, които са им поверени. Налице е само едно политикономическо облагодетелстване по тесни лични и роднински връзки ( вижте повече за разкритията по далаверите на Мелемов и Даскалов).“.

„Пелетите за отопление на тон струват около 300 лева на дребно. Общината плаща за отоплението за около 2000 тона цена от над 700 лева на едро. Харчат се по близо 4.6 милиона за сметоизвозване при реална цена за услугата около милион и половина. Ето над 4 милиона, които могат да бъдат използвани за развитието на града, при това от няколко комунални услуги. А при цялостен одит на общината сме убедени, че ще можем да спестим в пъти повече и да ги инвестираме там, където има крещяща нужда за същинското развитие на града. Не можем през 21 век да аплодираме политици за ремонти на ремонти и за неработещо сметоизвозване – това за задължения по подразбиране, при това извършвани неадекватно, но и не носят никаква добавена стойност за растежа и благосъстоянието на смолянчани.“, посочи Асенов. 

Анастас Караджов, член на листата за общински съветници сподели: „Общински съветник трябва да бъде човек, който вече е подредил личния си живот. Който използва придобитите си знания, умения и контакти, за да сподели благоденствие с обществото, а не за себе си и кръгове около себе си. Нашите опоненти се борят със зъби нокти за местата си, защото са наясно, че ние сме способни да направим това, което те не искат и не правят. Защото правим всичко възможно кранчето да секне.“

Тези практики и най-лошото в хората, причината да се изговорят толкова лъжи по наш адрес, да бъдем демонизирани е именно заради това: страхът, че не са способни да работят за обществото, а само за личната си изгода. Ние изобличавахме това 4 години и те знаят, че ако спечелим вашето доверие, всичко ще излезе на бял свят. Това е заявката ни – да изобличим порочните практики и най-накрая да започне да се работи и инвестира в правилната посока за този град и неговите граждани.“, коментира Асенов.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай