Мустафа Карадайъ:Гурково застава обединено зад ДПС

Движението за права и свободи представи листата си и кандидат-кмета си в Гурково

Мустафа Карадайъ:Гурково застава обединено зад ДПС | StandartNews.com

„В ДПС всички етноси сме заедно и всички с достойнството си отстояват своята идентичност и ще продължават по този път. Ние милеем за нашата Родина и от 30 години сме доказали с делата си, че сме пазители на целостта, стабилността, сигурността и мира на нашата страна.“ Така се обърна към жителите на община Гурково председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

На предизборната среща в град Гурково бе представена листата за общински съветници и кандидата на ДПС за кмет на общината Мариан Цонев. Председателят на ДПС каза, че няма да позволим на никой да поставя под риск демокрацията в нашата държава. Тяхната омраза не може да победи нашата любов. Ние ще им отвърнем с любов, за да им кажем, че нас никой не може да разделя, каза още той. Нито в Сунгурларе, нито в Гурково, нито в България. Никой не може да ни раздели по етнически и религиозен принцип, добави Карадайъ.

Правят се на националисти, говорят за Левски, но не чуват неговите завети, а именно да живеем заедно всички етноси в чиста и свята република, обяви още лидерът. Това е завета на Левски и това прави ДПС в продължение на вече 30 години, бе категоричен той.

Карадайъ даде подкрепата за кандидата за кмет на община Гурково Мариан Цонев и каза, че ние задължаваме нашия кандидат да стане кмет-обединител на хората в община Гурково. Кметът, който ще се грижи еднакво за проблемите на община Гурково и на всички населени места, добави той.

Нашите деца искат четири години грижи, а не еднодневно внимание, обяви лидерът. Ние в ДПС знаем, че властта в една демокрация не се взима със сила, а от хората. Властта е на хората, а всички политици са инструмент за реализиране на тази власт, която е на хората. Там персоните са временно, заключи лидерът на ДПС.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев каза, че ДПС е партията, която олицетворява единството на България. ДПС е партията, която възникна от болката и мъката на един етнос и една религия. ДПС поведе битката за демокрация от тази мъка, добави той. Превърна я в мирния европейски път на България и днес изправя пред вас една партия, обединила букет от етноси – българи, турци, роми, арменци и всички етноси. Един прекрасен букет от религии носи знамето на демокрацията, единството и прогреса, заяви още Цонев.

Йордан Цонев каза, че някой в нашата страна е силно разтревожен от това, че в ДПС всички сме заедно. Че в ДПС различието не е проблем, а е богатство, изтъкна той. ДПС прави от различието богатство и политика, която е пример не само за останалите в България, а и за цяла Европа. За ДПС са важни малките общини и малките населени места, защото в ДПС са важни хората, децата и тяхното бъдеще, обяви Цонев.
На предизборната среща присъства и зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай