Карадайъ от Хитрино: Ще бъдем силни и единни

Екипът на Централния лъч на ДПС бе в община Хитрино, където бяха представени кандидатите на ДПС за кметове на кметства, общински съветници и кандидатът за кмет на общината Билгин Бакиев

Карадайъ от Хитрино: Ще бъдем силни и единни | StandartNews.com

Екипът на Централния лъч на ДПС бе в община Хитрино. На предизборната среща в общинския център бяха представени кандидатите на ДПС за кметове на кметства, общински съветници и кандидатът за кмет на общината Билгин Бакиев.

Дълбок поклон и извинение пред цялото Хитрино, каза в началото на изказването си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Трябваше да се случи трагедия, за да видим едни самозабравили се хора, които ги направихме силни, благодарение на партията. Но оттук трябва да заявим онова, което в последните две години се случва в партията и ще продължава по този модел, каза още той. Ние сме длъжни да бъдем силни и пак ще изграждаме силни хора в ДПС. Но този, който обърне силата получена на гърба на тези хора и партията срещу хората, ще бъде изхвърлен от партията, обяви лидерът. Няма да чакаме избори, в които народа да ни наказва. Ще ги изхвърляме в неизборно време, както тези бездушни хора бяха изхвърлени, бе категоричен той.

ДПС е на всички нас и на нашето единство. Това единство докара демокрацията в България, каза Карадайъ. Председателят на ДПС заяви, че ДПС от 30 години защитава демокрацията, целостта, мира и сигурността на нашата Родина. Тук някакъв хитрец ще плаши хората в Хитрино и ще се прави на диктатор. Няма да го позволим, заяви Карадайъ.

Председателят на ДПС каза, че цялата партия беше мобилизирана, когато се случи трагедията и всички искаха с чиста душа и сърце да помогнат. Но някой дойде, взе тоягата и се опита да бъде деребея в района. Взе на хората нивите и магазините. Тази арогантност и тази наглост трябва да приключат на тези избори, призова той.

Карадайъ каза, че властта и парите покваряват човека. Покваряват този, който вътре е гнил. Но който е наясно със себе си и има здрава основа, няма как да се разболее. Страхливецът почувства ли малко сила вади тоягата да плаши, за да се героизира, да застава пред огледалото и да се вижда колко е велик, обясни той. Ето срещу тези трябва да се бори нашата партия. Ние сме длъжни да го правим и ще продължаваме да го правим, заяви лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ даде пълната си подкрепа за кандидата на ДПС за кмет на община Хитрино Билгин Бакиев и каза, че той е човек, който е завършил най-модерното образование в света и най-бързо развиващия се като бизнес в света. На 27 октомври, ако заявите че искате Билгин за кмет, другото веднага ще дойде на 28ми, заяви той.

Властта идва от хората, тя е на хората и за хората.  Всичките политици са само инструмент за реализиране на властта и всичко това е временен инструмент, изтъкна още лидерът. Властта служи за решаването на проблемите на хората и този, който получи власт и не разбира, че тя трябва да служи за проблемите на хората си заминава от ДПС, заключи лидерът на ДПС.

В Хитрино трябва да се смени модела на арогантността, алчността и самозабравата. Трагедията трябваше да се случи в Хитрино, за да се освети цялата тази арогантност, наглост и алчност, както и предателството, каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. Днес сме застанали пред цяло Хитрино, за да поискаме вашата подкрепа за вашата партия ДПС. А чуваме от всички места вече няколко години, че тук има страх, натиск и безобразно нахалство. Вместо да се борим за нашето общо бъдеще, вместо да превърнем трагедията в начин Хитрино да промени всичко – инфраструктура, живот и бизнес. Ние тук заставаме пред вас със свити сърца и искаме да изгоните наглостта от общината, призова Цонев.

Зад нашия кандидат стои цялата партия ДПС, почетният председател д-р Ахмед Доган, председателят Мустафа Карадайъ, цялата парламентарна група, нашите евродепутати и всички представители на всичките нива на изпълнителната власт. Зад него стоят 500 000 симпатизанти и привърженици на ДПС, обяви Цонев.

На предизборната среща присъстваха и зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк и зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай