БСП получила 100 000 гласа повече от 2015 г.

Да се обединим за промяната, призова лидерът на социалистите Корнелия Нинова

БСП получила 100 000 гласа повече от 2015 г. | StandartNews.com

"Поздравявам всички българи, гласували на тези избори и проявили своята гражданска активност. Благодаря на  всички наши кандидати, общинските, областните структури, депутатите в българския и Европейския парламент, на Националния съвет, които се включиха в тази кампания,  за да е тя силната, положителна и усмихната.  Вие предложихте реални решения на хората." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на БСП. Тя поздрави партията, че е устояла на натиска, компроматната война и на заплахите.

"И в тези избори цялата държавна машина беше изправена срещу вас. Бяхте подложени на заплахи, стигна се до това- да конфискуват баници като веществени доказателства, да пишат, че семействата са ви напуснали, че децата ви са се отказали от вас. Благодаря ви, че не се поддадохте на всичко това и продължихте. Благодари ви на всички вас. Страхотен национален отбор сме. Вярвам, че той ще се запази и след тези избори", допълни  Нинова.

Лидерът на БСП обяви, че левицата  печели на първи тур 34 общини, а в 56 общини и 16 района в София, Пловдив и Варна  е на балотаж. Тя подчерта, че левицата отива на балотаж в 12 области. "БСП увеличава своите гласове с около 100 хиляди гласа спрямо предните местни избори. Запазваме червените си общини досега. Имаме намаление с две трети на общините, в които не сме имали общински съветници", каза Нинова.

Тя добави, че БСП се завръща със сериозно присъствие в местната власт и затвърждава тенденцията от последните 3 години - спечелени президентски избори, удвоени депутати в Народното събрание и единствената партия с увеличен брой евродепутати, сега увеличена подкрепа за кметове и общински съветници от БСП.

Като изключително сериозен проблем Корнелия Нинова посочи огромния брой  невалидни бюлетини. " На тези избори те са около 15%, това са 400 хиляди гласа. Решението на този въпрос  е машинното гласуване и БСП отново ще го предложи", посочи Нинова.

Корнелия Нинова изтъкна, че емблемата на тези избори е  корпоративният вот, натискът и купуването на гласове. Тя се позова на  изказвания на гражданите по една от телевизиите : "На единия беше зададен въпрос: Защо взехте 20 лв.?, а той каза: "Защото съм гладен и искам да ям". Бедността. Вторият на същия въпрос каза: "Защото ни е страх от всичко. В най-бедната част от България, Северозапада, ни е страх от всичко". Това е голямото предизвикателство пред всички нас: бедност, страх и репресии. Срещу това трябва да се борим в България."

Нинова призова към  обединение за решаване на този проблем "Обръщам се към  всички - тези избори ще минат, ще дойдат други - дайте да се съберем и да решим този огромен проблем - свободен народ, без страх свободно да избира водачите си", заяви тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай