Бездомно куче нахапа дете в Хасково

Зрители сигнализираха, че в Градската градина е пълно с бездомни кучета

Бездомно куче нахапа дете в Хасково | StandartNews.com

Бездомно куче нападна и ухапа дете в центъра на Хасково, съобщава NOVA. Сигналът е получен на телефон 112, а детето е откарано в Спешна помощ от майка си, която е била с него.

Зрители сигнализираха, че в Градската градина е пълно с бездомни кучета, които ползват за почивка детските пясъчници в парка. Това не е единственият случай на нападнат от кучета в града.  

„На 30 май детето ми тръгна за училище. На входа на градината две кучета са го ухапали по крака. В момента вече е добре. След тази случка синът ми вече се страхува да се разхожда в парка. От много време имаме проблем с бездомните животни”, разказа в ефира на „Здравей, България майката на пострадалото дете - Снежана Митева.

По думите на охранителя на парка Веселин Цанев, кучетата стават все по-агресивни.„Подавали сме сигнали. Общината прибра най-агресивното куче, но другите останаха”, каза още Веселин Цанев.

Пресаташето на община Хасково Диана Иванова заяви, че проблемът не е само в този град. „От началото на годината в Хасково работи приют за бездомни животни. Повече от 150 кучета вече са прибрани. В момента се опитваме да заловим и останалите животни, които проявяват агресия”, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай