Заведенията за тока - къде са ни парите?

„Слушаме за някакви 1,5 млрд. лв., които били отделени за компенсации за бизнеса

Заведенията за тока - къде са ни парите? | StandartNews.com

„Слушаме за някакви 1,5 млрд. лв., които били отделени за компенсации за бизнеса. Като оставим на страна факта, че те няма да стигнат доникъде, към момента дори ги няма. Доколкото разбираме все още не е измислен механизмът, по който да бъдат разпределени. И какво излиза – докато някой си свърши работата, българският бизнес се превръща в кредитор на производителите и разпределителите на енергия“, това се казва в позиция до медиите на Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията.

Двете организации заявяват, че в момента ресторантите, баровете и дискотеките, които са плащали за ток около 7-8000 лева, получават сметки за 33-34 000 лева. Четворното увеличение обрича мнозина в бранша на фалит. Организациите директно обвиняват държавата в управленско бездействие, защото обещаните компенсации ги няма.

От заведенията са притеснени и от възможността за нов локдаун и са възмутени, че "зелен сертификат" се изисква само за определени сектори, при това докато в Народното събрание все още се карат за това дали той да е задължителен за ходенето на работа на депутатите. Говорим за оцеляване, но в условия, които не зависят от нас, завяват от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай