За четвърта поредна година ОББ е обявена за най-добра банка

В продължение на 35 години списанието Global Finance избира лидерите сред банките

За четвърта поредна година ОББ е обявена за най-добра банка | StandartNews.com
  • За четвърта поредна година ОББ е обявена за най-добра банка за търговско финансиране в България според Global Finance

ОББ е призната за „Най-добра банка за търговско финансиране в България“ в класацията на престижното финансово издание Global Finance. Това е четвъртото поред отличие за банката след след дебюта и през 2019 г.

В продължение на 35 години списанието Global Finance избира лидерите сред банките и други доставчици на финансови услуги. Класацията на Global Finance се съставя от редакторския съвет на изданието, а наградите са стандарт за върхови постижения във финансовата индустрия, като лауреатите им се определят според обективни и субективни критерии. Някои от обективните са обем на трансакциите, обхват на глобалното покритие, доходност, обслужване на клиенти, конкурентно ценообразуване, иновации и т.н. Сред субективните критерии фигурират още мнението на отраслови анализатори, рейтингови агенции, корпоративни мениджъри, технологични експерти, клиенти и контрагенти от индустрията. В резултатът банките победители не винаги са най-големите или най-утвърдените на съответния пазар, а безспорно най-добрите в тази област.

„Престижното отличие на Global Finance за ОББ като най-добра банка за търговско финансиране в България е още едно потвърждение за качеството на нашите екипи и стратегията на КВС Груп за ефективно съчетаване на експертиза и иновации. През изминалата година инвестирахме значително в услуги, които ни позволиха да се превърнем в компания, управлявана от технологии и данни, каквато сме днес – такава в услуга на своите бизнес клиенти. Ние системно и непрекъснато подсилвахме своето портфолио от иновативни услуги и технологии в рамките на нашата роля на партньор на българския бизнес и аз съм горд, че всички тези усилия са разпознати“, коментира отличието Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на КВС Груп в България.

Годишните награди World’s Best Trade Finance Providers на международното списание Global Finance се организират за 22-и път и отличават най-добрите банки в областта на търговското финансиране от 102 страни по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай