Югоизточната част на столицата с по-сигурно електрозахранване

ЧЕЗ Разпределение инвестира 800 000 лв. в модернизация на подстанция „Младост“

Югоизточната част на столицата с по-сигурно електрозахранване | StandartNews.com

ЧЕЗ Разпределение България извърши модернизация на подстанция „Младост“ в столицата. В изпълнението на проекта компанията инвестира близо 800 000 лв. Мащабната реконструкция беше осъществена за 150 дни и с нейната реализация ще се подобри надеждността на електрозахранването в югоизточните столични райони.
 

Над 40 000 домакинства и фирми ще разчитат на по-сигурна услуга след изпълнението на проекта. От подстанция „Младост“ електрозахранване получават кварталите „Студентски град“, „Дианабад“, „Дървеница“, „Изток“, „Младост“ 1 и 2 и вилни зони Малинова долина и Американски колеж.

В хода на модернизацията оборудването в подстанцията е подменено с ново поколение, част от елементите са заменени с цифрови, инсталирани са индикатори, съоръженията средно напрежение в подстанцията се управляват дистанционно, което води до по-бърза реакция при необходимост.

В следващ етап на модернизацията компанията ще извърши дейности, които ще разширят капацитета на съоръжението и ще увеличат възможността за присъединяване на нови клиенти със сериозна мощност в посочените райони на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай