WIZZ AIR с кампания за набиране на 4600 нови пилоти до 2030 г. 

Авиокомпанията вече е обучила над 150 допълнителни пилоти

WIZZ AIR с кампания за набиране на 4600 нови пилоти до 2030 г.  | StandartNews.com
  • Всички българи, мечтаещи за летателна кариера, могат да кандидатстват онлайн тук, дори и без предишен опит

Wizz Air, най-бързоразвиващата се авиокомпания в Европа, обяви, че ще увеличи набирането на пилоти в цялата си мрежа, като планира да наеме 4600 нови пилоти до 2030 г. Авиокомпанията вече е обучила над 150 допълнителни пилоти, за да може това лято да възстанови на 100% летателния си капацитет от преди Covid-19 пандемията. Превозвачът има за цел да привлече и още над 300 души до края на тази година, тъй като изглежда, че ще изпълни своите амбициозни планове за растеж след пандемията. Всички ентусиазирани кандидати от България и цяла Европа, които мечтаят за летателна кариера, могат да кандидатстват онлайн тук.

Пилотите, които се присъединят към Wizz Air, ще имат възможност да оперират млади, модерни и устойчиви самолети Airbus A320 и A321 от постоянно нарастващата флотилия на авиокомпанията, летейки по над 800 маршрута до 191 дестинации в 49 държави. Wizz Air се ангажира да утрои размера на своята флотилия, като 500 самолета Airbus се очаква да пристигнат през следващите десет години, откривайки множество възможности пред пилотите, търсещи бърз напредък в кариерата, конкурентна заплата, водещо в индустрията обучение и развитие, безсрочен и сигурен договор и разнообразие от гъвкави и фиксирани смени.

Wizz Air ще приема кандидатури както от опитни капитани и първи офицери, така и такива без летателен опит, благодарение на програмата си Wizz Air Pilot Academy, която дава възможност на начинаещите пилоти да получат лиценз за търговски пилот. Освен интензивното набиране на пилоти, Wizz Air продължава да търси нови членове на кабинния екипаж в своите 43 бази, за да изпълни плановете си за растеж.

Новите служители, които се присъединят към Wizz Air, ще направят това във вълнуващо време на непрекъснат растеж за авиокомпанията, която отвори 18 нови бази и стартира над 300 нови маршрута в мрежата си само през последната година.

Хайко Холм, главен оперативен директор на Wizz Air, заяви: „Имаме удоволствието да открием хиляди нови позиции за пилоти във вълнуващо за нас време, в което продължаваме да увеличаваме присъствието си в Европа и извън нея. В WIZZ се гордеем с отличните възможности, конкурентната заплата и пакета от компенсации и бонуси, достъпни за нашия полетен екипаж, както и с гъвкавите и фиксирани смени, които позволяват чудесен баланс между професионален и личен живот. Независимо дали става дума за опитен пилот с 20-годишен опит или начинаещ без предишен опит в авиацията, ние се ангажираме да подкрепим кариерното развитие на всеки нов член на екипажа с много възможности за бързо развитие. До всички амбициозни кандидати, които искат да се присъединят към фантастичния ни екип и да работят за една от най-бързоразвиващите се авиокомпании в Европа, не се колебайте, кандидатствайте още днес!“

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай