Wizz Air - най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа

Wizz Air е в топ 10 на най-сигурните нискотарифни авиокомпании в света за 2022 г.

Wizz Air - най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа | StandartNews.com

14 януари 2022 г., София: Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, получи най-високия рейтинг за безопасност и отново е в топ 10 на най-сигурните нискотарифни превозвачи в света. Признанието идва от AirlineRatings.com, единствената в света агенция за оценка на авиационната безопасност, продукти и COVID-19 мерки, като Wizz Air бе отличена сред конкуренция от 385 авиокомпании, които AirlineRatings наблюдава.

Оценката на сигурността, която AirlineRatings.com изготвя всяка година за авиосектора, се базира на серия от важни фактори като: одити от авиационните регулатори и от отрасловите органи, правителствени одити, данни за катастрофи за последните 5 г. и сериозни инциденти на авиокомпанията за последните 2 г., рентабилност, важни инициативи за безопасност и възраст на флотилията.

Удостояването за поредна година с най-високия, 7-звезден рейтинг за безопасност от AirlineRatings.com, е голямо постижение и доказателство за успешната стратегия на Wizz Air, в която сигурността и здравето са основен приоритет.

Wizz Air управлява една от най-младите флотилии в света, която в момента се състои от 149 самолета Airbus A320, A321 и Airbus A320neo и A321neo със средна възраст oт 5 години. Авиокомпанията има и активна поръчка за 329 от най-ефективните в света теснофюзелажни самолети от семейството на Airbus neo.

Тази награда e изключително важно признание за Wizz Air в актуалната пандемична обстановка. Авиокомпанията бе сред двигателите за рестартирането на индустрията в COVID ерата, както и сред първите превозвачи, които казаха „да“ на летенето и прилага строги здравни и хигиенни мерки, въведени за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията включват мерки като спазване на физическа дистанция, осигуряване на изключително чиста среда на борда и ограничаване на всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

Wizz Air напомня и, че от 1 юли 2021 г. Европейският съюз официално въведе цифров COVID сертификат. Той позволява на притежателя му да пътува в рамките на ЕС без задължителна карантина и в определени случаи дори без да представя негативен PCR тест или бърз антигенен тест. Цифровият COVID сертификат на ЕС сам по себе си не е документ за пътуване и не замества другите задължителни документи за пътуване като валидна лична карта или паспорт. По-подробна информация за цифровия COVID сертификат е достъпна на уебсайта на Европейския съвет. Всеки български гражданин може да заяви такъв нa caйтa нa Haциoнaлнaтa здpaвнo-инфopмaциoннa cиcтeмa нa Mиниcтepcтвoтo нa здpaвeoпaзвaнeтo.

За Wizz Air

Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира една от най-младите флотилии в света, състояща се в момента от 149 самолета Airbus А320, А321, А320neo и A321neo със средна възраст на самолетите от 5 г. Авиокомпанията има поръчани общо 329 самолета Airbus neo, които предлагат последните в индустрията авиационни технологии и двигатели от следващо поколение и са в основата на целта на авиокомпанията да достигне флотилия от 500 самолета до 2030 г. и непрекъснатия ѝ ангажимент към устойчивост. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, която авиокомпания или отделна личност може да получи. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.

За повече информация:

M3 Communications Group, Inc., 088 449 5950, [email protected]

Андраш Радо, Wizz Air Group, [email protected]

Последвайте ни в Twitter: @wizzair

Последвайте ни в Instagram: @wizzaircom

Последвайте ни във Facebook: @wizzair.com

Бележки до редакционните екипи:

Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.

Wizz Air въведе редица засилени хигиенни мерки, които включват: кабинният екипаж и пътниците трябва да носят маски за лице, кабинният екипаж е задължен да носи ръкавици, насърчават се покупките на борда чрез безконтактно плащане, пътниците трябва да следват мерки за физическа дистанция и всички покупки на пътнически билети и услуги се препоръчва да се правят онлайн преди полета.

HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети преминават през цялостна дезинфекция всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки стриктен график за ежедневно почистване.

За повече информация относно завишените здравни и хигиенни мерки, моля, вижте тук.

За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай