Връчиха годишните награди за отговорен бизнес

В надпреварата взеха участие 73 компании с 111 корпоративни проекта...

Връчиха годишните награди за отговорен бизнес | StandartNews.com

Годишните награди за отговорен бизнес за 2018 г. бяха раздадени снощи на специална церемония. Престижните отличия се връчват за 16-и път от Българския форум на бизнес лидерите. Идеята е да се насърчат инвестициите в сферата на екологията и образованието. Тази година организаторите отчетоха рекорден брой проекти.

В надпреварата взеха участие 73 компании с 111 корпоративни проекта. Част от наградите бяха връчени лично от министрите на труда и социалната политика, икономиката и околната среда и водите.

Първото място в категория "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" спечелиха от "Hewlett Packard Enterprise".

Отличието инвеститор в околната среда получи компанията "Telus International Europe".

В категорията "Маркетинг, свързан с кауза" първото място журито отреди на "Била България".

За инвеститор номер едно в обществото беше определена "Райфайзен банк".

В категорията "Най-добра социална политика на малко или средно предприятие" първото място спечелиха "Dundee Precious Metals" - Крумовград.

За "Най-добър инвеститор в знанието" бяха отличени от "Технологика".

Мария Шишкова, Български форум на бизнес лидерите: Тази година ние имаме рекордни ръстове в Инвеститор на знанието. Проектите, които се включват, са с 40% повече от миналата година, а проектите посветени на инвестиции в околната среда са с 30% повече.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: София се развива устойчиво, благодарение на отговорния бизнес, а отговорният бизнес в последните години се ангажира все повече със социално отговорни каузи.

Тази година специалната награда за ангажираност на служителите в полза на обществото беше връчена лично от заместник-посланика на Великобритания Лин Чарлс на фирмата „БГ АСИСТ“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай