Вижте кои взеха наградите на FORBES България

Най-голямата награда „Компания на годината“ спечели Телерик Академия

Вижте кои взеха наградите на FORBES България | StandartNews.com
  • 73 български компании с различен профил и мащаби кандидатстваха за призово място в тазгодишния конкурс

  • Най-голямата награда „Компания на годината“ спечели Телерик Академия

Списание FORBES България отличи победителите във FORBES Business Awards 2020. Конкурсът, който отличава най-добрите бизнес практики, социално отговорни компании и предприемаческия дух, се проведе на 28 януари в едно от най-модерните и елегантни пространства в столицата - Sofia Event Center. Чрез бизнес наградите FORBES България търси, открива и отличава шампионите в свободното предприемачество и насочва вниманието на обществото към техните успехи.

Най-ценният приз „Компания на годината“ беше връчен на Телерик Академия, които пребориха конкуренцията в подкатегория Образование и събраха най-много точки в оценяването на журито. Освен в предварително обявените категории, на церемонията бяха връчени и 3 специални награди. Отличието „CEO на 2020“ спечели Пламен Цеков, изпълнителен директор на Скейл Фокус. Наградата „Предприемач на 2020“ взе Александър Рангелов, съосновател и изпълнителен директор на IPS, а „Сделка на 2020“ спечели Банка ДСК за придобиване на Societe Generale Експресбанк.

Ето и пълният списък на отличените компании, получили признание за добре свършената работа през изминалата година:

Категория „Стартъп на 2020“, победител – ЛогСентинел;

Категория „Обществено отговорна компания на 2020“, победител – Лидл България;

Категория „Работодател на 2020“, победител – Прогрес Софтуер;

Категория „Компания на 2020 | Финанси“, победител – Iuvo Group;

Категория „Компания на 2020 | Образование“, победител – Телерик Академия;

Категория „Компания на 2020 | Селско стопанство”, победител – Ник Агро Сървис;

Категория „Компания на 2020 | Информационни и комуникационни технологии”, излъчи двама победители – Скейл Фокус и Софтуер Груп;

Категория „Компания на 2020 | Търговия“, победител – Ван Холдинг (Фантастико);

Категория „Компания на 2020 | Производство“, победител – Макском;

Категория „Компания на 2020 | Услуги“, победител – Уърлд Транспорт Оувърсийз – България.

Тази година бяха подадени 91 кандидатури – 17 за Стартъп на 2020, 16 за Работодател на 2020, 10 в Обществено отговорна компания на 2020 и 48 за Компания на годината, където раздадоха награди в секторите Финанси, Образование, Селско стопанство, Информационни и комуникационни технологии, Търговия, Производство и Услуги. За наградите на FORBES можеха да кандидатстват всички компании, регистрирани в България, независимо от техния размер, сектор и собственост.

Победителите бяха определени по строги и утвърдени правила. Кандидатстването продължи от 8 октомври до 10 декември 2019 година, а компаниите трябваше да отговарят на специфични въпроси за категорията в която кандидатстваха. Техните отговори се оценяваха с точки от независимо жури, съставено от уважавани бизнес лидери от различни сектори на икономиката: Лъчезар Богданов, главен икономист в ИПИ; Любен Белов, партньор в LAUNCHHubVentures; Мария Шишкова, управляващ съдружник на AIMS Human Capital; Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България, Македония, Албания и Косово; Огнян Донев, мажоритарен собственик, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Софарма“ и Станимир Каролев, основател и председател на Съвета на директорите на „Карол“.

Всеки член на журито самостоятелно оценяваше кандидатурите и изпращаше оценките си на редакционния екип на FORBES, който обобщи получената информация. На тази основа бяха класирани кандидатурите във всяка категория и бяха обявени победителите. Накрая всеки един член на журито получи резултатите на останалите оценяващи, за да се гарантира почтеност и прозрачност на избора.

Отличените получиха признание за добре свършената работа и мотивация за изкачването на нови върхове. А техният пример и тяхната история насърчават и вдъхновяват всички компании и предприемачи да се стремят към успеха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай