ВЪВ В. СТАНДАРТ: Кризата идва, ние броим шпиони

Докато комшиите пишат SOS мерки, българите гледат Студио Х

ВЪВ В. СТАНДАРТ: Кризата идва, ние броим шпиони | StandartNews.com

Втората за последните 10 години глобална финансова криза чука на вратата. Четири черни облака са надвиснали над света, алармира шефката на МВФ Кристин Лагард и предупреди, че е достатъчна само една светкавица, за да предизвика буря на пазарите.

Първият сигнал вече е налице - икономиката на Великобритания бележи най-нисък ръст за последните 6 години. Причината е Брекзит. Вторият знак бе рязкото поскъпване на златото.

Държавите по света вече започнаха да обявяват SOS мерките си. Първи бяха САЩ  - изтеглят компаниите си от Китай, за да вдигнат родното си производство. Унгарците увеличават данъчните облекчения за младите семейства. Гърция намалява имотния данък, за да помогне на пенсионерите. Македония въвежда прогресивен данък, за да намали неравенството. Дори Турция маха ДДС за книги и вестници, за да спаси хартиените издания. 

Докато светът се готви за финансовия удар, ние броим шпиони и затъваме в афери. Вместо антикризисна икономическа програма, политиците са в непрекъснат кризисен пиар, за да избягат от "Ало, Банов съм", "Новичок" и пране на пари от Венецуела. Дежа вю! Така бе и през 2009 г., когато Станишев проспа сигналите за първата финансова криза и с лека ръка изхарчи предизборно спестените държавни пари.

Още за идващата криза и шпионските афери у нас - четете в ПЕТЪЧНИЯ ВЕСТНИК СТАНДАРТ
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай